Buzoienii, inca se joaca cu armata

Ieri, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, alături de jandarmi, poliţişti locali și militari au desfășurat acțiuni pe raza municipiului Buzău și Secției de poliție rurală Mărăcineni, pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgenţă.

În intervalele 11.00-13.00, respectiv 16.00-19.00 au fost constituite mai multe dispozitive de ordine și siguranță publică şi puncte de verificare, iar forțele de ordine au acționat pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanţele militare adoptate, scopul activităților fiind prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, totodată combaterea criminalităţii sub toate formele ei.

Au fost monitorizate și activitățile persoanelor cu vârste peste 65 de ani, dacă acestea înțeleg că programul instituit în cazul acestei de categorii de persoane este conceput pentru siguranța lor și că respectarea acestui program este absolut necesar pentru prevenirea îmbolnăvirii. Totodată, polițiștii au avut în vedere sprijinirea acestora în intervalul 11.00-13.00 prin fluidizarea accesului către punctele comerciale.

În trafic au fost oprite și verificate cu privire la temeinicia motivulului ieșirii din locuință aproximativ 550 de persoane și au fost controlate peste 320 de autovehicule, fiind vorba fie de autoturisme personale, fie de autoutilitare destinate transportului de marfă.

Peste 300 de persoane care intrau sub incidența autoizolării la domiciliu au fost verificate de polițiști la locațiile unde au declarat că se vor afla până la ieșirea din termenul de siguranță stabilit de autorități.

În 63 de situații au fost constatate nereguli și oamenii legii au aplicat sancțiuni contravenționale, 59 pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, 3 pentru încălcarea regulilor de circulație așa cum sunt prevăzute de OUG 195/2002 și una la

Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcarea unor norme de conviețuire social, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 119.000 lei.

În activități au fost angrenați aproximativ 170 de polițiști, sprijiniți de jandarmi, polițiști locali și forțe ale apărării naționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings