BUZOIENI CU SPIRIT CIVIC, FELICITATI DE POLITIE

La Buzau n-a disparut spiritul civic.

Asta au demonstrat vineri, 17 septembrie a.c., o tânără de 14 ani, din Buzău și un bărbat de 46 de ani, din Vadu Pașii, care au predat polițiștilor borsetele găsite pe stradă, respectiv într-un mijloc de transport în comun.

În interiorul acestora se aflau acte personale și sume importante de bani.

Polițiștii buzoieni au acționat imediat în vederea identificării persoanelor vătămate, doi buzoieni în vârstă de 61 de ani, respectiv 65 de ani.

Pe această cale, polițiștii îi felicită pe cei doi pentru gestul lor, pentru spiritul civic de care au dat dovadă, reprezentând un exemplu de moralitate, de etică. Sunt gesturi firești ale semenilor noștri, dar care ne fac să ne mândrim şi ne întăresc convingerea că normalitatea este la ea acasă şi că putem găsi oricând exemple de integritate.

Cele două cazuri prezentate demonstrează încă o dată că o atitudine corectă nu se raportează la vârstă, ci la educaţia primită în familie şi la şcoală, la sufletul omului și la bunul simț sădit în interior.

Pentru a le rămâne în amintire aprecierea noastră, poliţiştii au oferit daruri simbolice celor doi buzoieni – câte un hanorac şi o şapcă inscripţionate, cadouri achiziţionate cu sprijinul Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Secţia Română.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings