BULETINELE DE VOT AU AJUNS LA PREFECTURA

Buletinele de vot pentru alegerile locale, programate în data de 27 septembrie 2020, au sosit astăzi la Buzău, sub paza Jandarmeriei. Acestea au fost tipărite la Monitorul Oficial și transportate până la sediul Instituției Prefectului- Județul Buzău, unde au fost depozitate într-o încăpere supravegheată video. Operațiunea de descărcare și depozitare în spațiul Prefecturii a fost supervizată de prefectul Leonard Dimian.

Cele 1.675.264 de buletine de vot vor sta sub paza permanentă a Jandarmeriei, urmând ca echipe din cadrul Instituției Prefectului să se ocupe de pregătirea pachetelor cu buletinele de vot ce vor fi repartizate corespunzător secțiilor de votare în funcție de numărul de alegători arondați acestora.

După ce angajații Prefecturii vor finaliza pregătirea și sigilarea sacilor cu buletine de vot, ștampile și celelalte materiale necesare pentru buna desfășurare a procesului electoral, acestea vor fi distribuite către primari și președinții birourilor de circumscripții electorale din județ. Distribuirea se va face după un grafic bine stabilit astfel încât să se evite aglomerația.

*** La nivelul județului Buzău, pentru alegerilor locale din 27 septembrie 2020, vor fi deschise 426 de secții de votare. Pe listele Autorității Electorale Permanente sunt înregistrați 418.816 de cetățeni cu drept de vot.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings