BULETIN INFORMATIV 21 Martie 2020

 

Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 decazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate.

La data de 21 martie, în județul Buzău se află în carantină 57 de persoane, iar pentru alte 1764 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Menționăm că mai există locuri disponibile pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, cu posibilitatea de extindere a capacității.

 

În unele situații în care autoritățile intervin în această perioadă, problematica medicală se întrepătrunde cu cea socială. Exemplificăm cu situația unui bărbat din comuna Berca, transportat la unul dintre centrele de carantină din județul Buzău, după ce ancheta epidemiologică a arătat că este contact indirect cu o persoană aflată în izolare la domiciliu. Pentru că nu deținea o locuință în care să poată sta izolat pentru 14 zile, autoritățile sanitare au decis să îl transporte către un centru de carantină, limitând astfel la maximum posibilitatea transmiterii eventualei îmbolnăviri.

 

De asemenea, sub coordonarea prefectului Județului Buzău, echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și autorități publice locale continuă să desfășoare verificări la domiciliile persoanelor aflate în izolare. Începând de astăzi, efectivele Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău au fost suplimentate cu echipe ale Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, care acționează pentru patrulare și intervenție în comunități de interes operativ, în relaționare permanentă cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Buzău.

În cursul zilei de astăzi, la Spitalul Orășenesc Nehoiu, o echipă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău a instalat un cort în curtea unității spitalicești, ce va servi drept punct medical de triaj avansat al pacienților.

Facem din nou apel la persoanele izolate la domiciliu sau aflate în carantină  să respecte măsurile de interzicere a ieșirii din locația în care au fost plasate, ca măsură de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus.

*** Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings