BUCURESTENI VENITI SA-I FRAIEREASCA PE BUZOIENI

Flagrant delict – bucureşteni reținuți pentru tentativă de înșelăciune și fals privind identitatea

În ziua de 11 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizați de către managerul unei societăți comerciale, un buzoian de 44 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute au prezentat acte de identitate false în scopul contractării unor servicii.

Imediat după sesizare, la fața locului s-a deplasat un echipaj de ordine publică, unde au depistat în flagrant delict 2 bărbați de 29 și 34 de ani, ambii din București.

Din cercetări s-a stabilit faptul că bănuiții s-au prezentat la sediul societății comerciale solicitând încheierea unor contracte pentru achiziționarea unor telefoane mobile, folosind acte de identitate și înscrisuri despre care există suspiciunea că ar fi false.

Ulterior, cercetările au fost preluate de polițiștii de investigații criminale care au stabilit faptul că implicat este și un al 3-lea bărbat de 27 de ani, din București.

În urma investigaţiilor a fost descoperit un autoturism despre care s-a stabilit că a fost folosit de către bănuiți. În interiorul autoturismului au fost găsite un laptop și o carte de identitate despre care existau indicii că ar fi falsificată.

În cauză a fost întocmit dosar penal iar cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tentativă la înșelăciune” și „fals privind identitatea”.

Cei 2 bănuiți depistați în flagrant delict au fost reținuți, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings