BRIGADA SCOLARA …IN ACTIUNE

Distracţia nu trebuie să implice săvârşirea de infracţiuni!

În ziua de 6 iulie a.c. poliţiştii din cadru Biroul Siguranță Școlară, împreună cu polițiști cadrul Biroului Poliției de Proximitate, în colaborare cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, au desfășurat activități informativ-preventive în societăți comerciale şi parcuri.
Scopul activităților a fost informarea tinerilor cu privire la efectele substanțelor psihoactive și despre consecințele negative ale acestora asupra funcționării normale a organismului.
Polițiștii le-au adus la cunoștință tinerilor faptul că drogurile modifică senzațiile, percepțiile, gândirea, imaginația, voința, și generează tulburări în întreaga viață afectivă, emoțională a celor care le consumă.
Tot ieri, au fost desfăşurate activități preventive cu elevi ai Liceului Tehnologic „Henri Coandă” Buzău în Parcul Marghiloman.
Liceenii au fost invitați să își exprime opiniile despre consumul de substanțe psihoactive și despre efectele pe care acestea le au asupra psihicului uman.
În cadrul activității au fost folosiți ochelarii tematici pentru simularea intoxicării cu alcool, putând fi astfel clarificate riscurile și pericolele consumului prin evidențierea numeroaselor deteriorări ale stării fizice.
Polițiștii i-au încurajat pe elevi să adopte un comportament preventiv pe timpul vacanței de vară şi să conştientizeze că distracţia nu trebuie să implice infracţiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings