BIGIU, IARASI IN BUCLUC

Procurorii DNA au descins miercuri la sediul Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Vizat este directorul Gabriel Surdu.

Percheziţiile DNA au loc şi la sediul SC Construct CO Group SRL, în spaţiul de lucru unde îşi desfăşoară activitatea Horaţiu Daniel Popa Vidan, precum şi la imobilul unde locuieşte acesta, dar şi la domiciliul lui Adrian Oancea.

Potrivit unor surse judiciare, directorul RA-APPS este cercetat pentru că, în vara anului 2013, i-ar fi cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, să-i faciliteze obţinerea unor contracte de lucrări pentru SC Construct Co Group SRL, firmă pe care o conducea prin intermediar.

Aceleaşi surse au precizat că Bîgiu a fost de acord cu cererea lui Gabriel Surdu şi l-a sprijinit să obţină un contract de lucrări pentru firma respectivă, în comuna Ghergheasa,

unde primar este liberalul Popescu Paraschiv,în schimbul intervenţiei pe lângă primarul localităţii cerând 8% din valoarea contractului, adica aproape 900.000 de euro .

Potrivit surselor, în 21 mai 2014 între Primăria Ghergheasa şi SC Construct CO Group SRL, administrată de Horaţiu Daniel Vidan Popa, a fost încheiat contractul având ca obiect proiectarea şi execuţia ‘Modernizare drumuri de interes local şi reţea publică de canalizare şi staţie de epurare în comuna Ghergheasa, jud. Buzău’, în valoare de aproximativ 11 milioane euro.

Cristinel Bîgiu a fost reținut pe 6 decembrie în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA în parcarea blocului în care locuiește, în timp ce primea mită. Ulterior, a fost arestat preventiv și trimis în judecată. Pe 23 aprilie a fost plasat în arest la domiciliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings