BAZINUL OLIMPIC MASURAT DE DSP

Deoarece au existat voci care au apreciat ca apa din Bazinul Olimpic sufera din cauza clorului si a temperaturii, la solicitarea bazin olConsiliului Judetean, Directia de Sănătate Publică Buzău a prelevat probe care au fost supuse unor analize de specialitate.

Proba de apă prelevată de Directia de Sănătate Publică Buzău de la Bazinul Olimpic se încadrează în prevederile Ordinului Ministerului Sănătătii. Concluzia este prezentată în răspunsul DSP ca urmare a adresei înaintate de Consiliul Judetean în data de 5 martie.

Potrivit DSP, la momentul controlului apa din bazin era limpede si determinarea clorului rezidual liber cu trusa mobilă a evidentiat o concentratie de 0,5 mg clor/l de apă, valoare conformă cu normele sanitare în vigoare.

De asemenea, DSP notează că substantele folosite pentru tratarea apei de bazin sunt notificate pe site-ul Ministerului Sănătătii, conform legislatiei în vigoare.

La data controlului, temperatura apei din bazin măsurată de reprezentantii DSP Buzău era de 29,9 grade Celsius.

DSP mai arată că starea de curătenie a bazinului si a anexelor sale este corespunzătoare, vestiarele, grupurile sanitare si dusurile sunt suficiente ca număr, curate si dezinfectate, dotate si întretinute corespunzător, fără riscuri pentru sănătatea utilizatorilor.

Pentru a controla constanta parametrilor, DSP a recoltat, luni, 11 martie, încă un set de probe de apă din bazin.

In consecinta, apa din Bazinul Olimpic este perfecta pentru cei care vor sa faca miscare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings