“BATALIA CARTILOR”

Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu” Buzău, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Buzău, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău lansează o nouă ediție a Concursului de Lectură „Bătălia Cărţilor”.

Competiția are ca scop promovarea lecturii în rândul copiilor și adolescenților, adresându-se elevilor de gimnaziu și celor de liceu. În acest an, în premieră, desfășurăm și Bătălia cărților în limba franceză, pentru elevii de liceu.

În perioada iunie-septembrie 2021 elevii buzoieni sunt așteptați să se înscrie la sediul central al Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”, Bulevardul Unirii nr. 301A (în incinta Galleria Mall).

Potrivit regulamentului, concurenții vor trebui să citească cele 10 cărți (respectiv 5 la secțiunea franceză) incluse în concurs, pentru fiecare grupă de vârstă, până la sfârșitul lunii septembrie, cărțile putând fi împrumutate de la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”. Odată cu înscrierea în concurs, fiecare participant va primi o fișă de lectură în care va nota impresiile despre cartea citită. Fișele de lectură ale concurenților vor fi evaluate de un juriu și, în funcție de originalitatea conținuturilor și corectitudine gramaticală, vor fi selectate cele mai bune. Concurenții cu cele mai bune fișe de lectură vor ajunge în finala Concursului „Bătălia Cărţilor” din luna octombrie.

În cadrul finalei, concurenții își vor susține cartea preferată în dezbaterea „Convinge-mă să citesc!”, iar apoi vor avea loc jurizarea și festivitatea de premiere. Rezultatele concursului vor fi promovate în mass-media și în mediul virtual.

Regulamentul integral al concursului și lista cărților (la ambele secțiuni) pot fi consultate pe site-ul Bibliotecii Județene „V. Voiculescu” Buzău (http://bjvvbuzau.ro/batalia.html).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings