AVERILE LA CONTROL

Fiscul va verifica de la 1 ianuarie, 4600 de persoane cu averi mari, dintre care aproape o suta sunt la nivelul judetului Buzau.În acest sens vor fi create şapte structuri teritoriale care vor fi subordonate agenţiei. Peste 180 de specialişti vor fi repartizaţi în ţară.

Până în prezent, ANAF a verificat 30 de persoane cu averi de peste 25 de milioane de euro. Dintre acestea, 11 nu au putut să îşi justifice veniturile. Pentru 370 de persoane urmează să se facă cercetări suplimentare de către o structură specializată.De asemenea, de la 1 ianuarie Fiscul îşi extinde verificările pentru alte 4600 de persoane. ANAF va crea în ţară 7 structuri teritoriale de verificare a persoanelor cu venituri mari. Peste 180 de specialişti vor fi repartizaţi în teritoriu. “Vor fi surprize. Mulţi dintre cei care se plimbă acum cu Ferrari sau mai ştiu eu ce şi n-au fost întrebaţi dacă şi-au fiscalizat veniturile să se aştepte la verificări. Avem în vedere averea afişată, adică bunuri imobiliare şi mobile, bani în conturi, acţiuni. În 2015, vor fi supuşi verificării preliminare în funcţie de care se va purcede la inspecţia fiscală propriu-zisă în timpul căreia trebuie să dovedească fiscalizarea veniturilor”, a declarat Gelu Ştefan Diaconu, preşedinte ANAF. Potrivit Codului de procedură, inspectorii verifică dacă există diferenţe între veniturile estimate pe baza situaţiei fiscale personale şi cele declarate. Dacă diferenţele depăşesc 10%, dar nu mai puţin de 50.000 lei, sunt continuate verificările.

Surse din cadrul ANAF Buzau sustin ca la nivelul judetului nostru, lista neagra ar contine aproape o suta de nume cu familii care au agonisit averi colosole si se pare ca parte din sume nu pot fi justificate. Si aceasta in ciuda faptului ca, la nivelul judetului, milionarii declarati din top 300 pot fi numarati pe degetele de la o mana.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings