Atleta buzoianca in TOP 10

Federatia romana de atletism a dat publicitati clasamentele TOP 10 2016 la toate disciplinele atletice si la toate categoriile de varsta . Atletismul buzoian este bine reprezentat , 8 dintre sportivii buzoieni regasindu-se in aceste clasamente .

La doar 17 ani , cadeta MARINA ANDREEA BABOI , LPS BUZAU , eleva profesorului Gabriel Nicolau , sportiva anului 2016 in Buzau si lidera atletismului buzoian in ultimii ani , domina clasamentele celor 3 probe de sprint pe care le alearga : 60m , 100m si 200m plat , regasindu-se de nu mai putin de 12 ori in TOP 10 FRA la 4 categorii de varsta diferite , fiind singurul atlet buzoian ce accede in clasamentele seniorilor , fiind a 2-a sprintera la 100m a Romaniei , si in TOP 10 atat la 200m – pozitia a patra –  cat si la 60m  . Marina este de 4 ori lider national al sprinterelor in probele de 100m si 60 m , de 5 ori este clasata pe locul 2 si o data pe locul 3 , deci in 10 din 12 aparitii in TOP 10  Marina este pe podium ! Sa ne reamintim ca in 2016 Marina BABOI a obtinut 6 titluri de campioana nationala , un titlu de campioana balcanica , 2 titluri de vicecampioana nationala si o medalie de bronz la internationalele de seniori ale Romaniei ; a fost de 2 ori semifinalista europeana a cadetelor in probele de 100m si 200m plat – probe in care si-a alergat in acest an cei mai buni timpi din cariera , performante ce au propulsat-o pe Marina in TOP 10 european al ambelor probe , si printre cele mai importante realizari a depasit cifra de 100 de clasari pe podium in cariera !

De 7 ori este prezent in topuri aruncatorul de greutate si disc MARIUS BIRA , LPS BUZAU , pregatit de prof . Gicu Harjoi . Junior 3 in acest an , tinarul aruncator buzoian este de 3 ori lider national al micilor aruncatori si are aruncat si un record national la greutate al juniorilor 3 cu bila de 4 kg .

Cu 6 clasari in TOP 10 se pot mandri 2 sportivi , ambii cadeti in 2016 : aruncatorul de greutate si disc Catalin Apostol  , CSS Buzau , antrenor prof . Petre Paun  si alergatorul de fond si semifond Ionut Raducan , LPS Buzau , elevul profesorului Vasile Popa , clasat in 3 probe : 1500m , 3000m si 5000m .

De 4 ori a patruns in aceste topuri juniorul 3 Ilii Alexandru , CSS Buzau , antrenor prof Petre Paun , la 3 probe diferite : garduri , inaltime si hexatlon .

3 aparitii bifeaza semifondistul cadet  Gheorhe Ciubuc , LPS Buzau , pregatit de prof Gicu Harjoi , in probele de 1500m si 3000m .

Cate o clasare in primii 10 au aruncatorul junior 3 Alin Poposcu , CSS Buzau si sprinterul de la tineret Alexandru Codreanu CSM Buzau .

La categoria copii regasim deasemeni 8 tineri viitori performeri in porobele atletice , cu reprezentantul CSM Buzau , Cristian Robert , elevul profesorului Alexandru Medvediuc , lider de generatie cu 5 prezente in TOP 10 , toate pe podium : o data lider national la triatlon , o data pe locul 2 si de 3 ori pe pozitia a treia . Mai avem un lider national al copiilor in persoana lui semifondistului Dinu Georgian , LPS Buzau , in proba de 800m plat . Aruncatorul de greutate si disc Catalin Albu , CSS Buzau , antrenor prof Petre Paun , are 3 aparitii in TOP 10 , toate pe cea de-a treia treapta a podiumului , la doua probe diferite .

Ceilalti 5 buzoieni din topurile federatiei au cate o singura aparitie : Sandu Georgian , LPS Buzau si legiunea CSM Buzau cu Stefan Ciobanu , Nicusor Brancoveanu , Stanislav Castrasan si Denis Mangalea .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings