ATENTIE, MINORI LA VOLAN!

In Codul Rutier se vor face cateva modificari majore legate de siguranta circulatiei rutiere. Una dintre masuri se refera la aparitia unui minori la volannou semn care va fi postat pe parbrizul anumitor masini. Semnul va avea denumirea: ATENTIE, MINORI LA VOLAN! Semnificatia…o cunosteti. Acest semn se va aplica numai pe parbrizul autovehiculelor lasate descuiate de proprietari si cu cheile in contact. Iar daca proprietarul mai lasa si actele masinii pe bancheta, pe parbriz se mai ataseaza un anunt: „De vanzare, cu autoservire!”

Iata si de unde a vine ideea noilor modificari din Codul Rutier.

O patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Buzău a fost direcţionată vineri, în jurul orei 22.00, în cartierul Broşteni, unde proprietarul unui autoturism surprinsese trei persoane care încercau să-i fure maşina.

Poliţiştii au stabilit la faţa locului că suspecţii sunt trei minori, dintre care doi în vârstă de 15 ani şi unul de 13 ani şi i-au condus la sediul Poliţiei Municipale.

Din cercetările efectuate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale a rezultat că în noaptea de 28 spre 29 august a.c., cei trei, împreună cu sora unuia dintre adolescenţii în vârstă de 15 ani şi cu un alt minor, au sustras un autoturism pe care proprietarul îl parcase în cartierul Broşteni, în spatele blocului în care locuieşte.

Maşina fusese lăsată neîncuiată şi cu cheile în interior.

După ce s-au “plimbat” prin cartier, minorii au parcat autoturismul în faţa unui alt bloc, apoi au îndepărtat plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi au lăsat în interior – pe bord, respectiv la lunetă – plăcuţele cu numărul de înmatriculare sustrase de la un alt autoturism găsit în zonă.

Autovehiculul furat a fost încuiat, iar cheia a rămas în posesia unuia dintre adolescenţii în vârstă de 15 ani, care fusese şi „conducătorul auto”.

Furtul autovehiculului a fost înregistrat iniţial în evidenţe cu autori necunoscuţi.

Vineri noapte, cei patru băieţi au revenit în cartierul Broşteni, cu un intenţia de a se „plimba” din nou cu autoturismul sustras, dar au fost surprinşi de proprietar imediat după ce au pornit motorul. Cel de-al patrulea minor a reuşit să fugă.

Poliţiştii le-au întocmit dosar penal pentru furt calificat şi tentativă la furt calificat, adolescentul care a condus autoturismul fiind cercetat şi pentru comiterea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings