ATENTIE, DANSATORI PE CAROSABIL!

Pentru evitarea implicării în incidente, participanţii la trafic trebuie să respecte indicaţiile poliţiştilor angrenaţi în activităţile de dirijare a traficului

Astazi, 11 iulie, începând cu ora 17.00, echipaje din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia municipiului Buzău şi reprezentanţi ai Direcţiei Poliţiei Locale Buzău vor acţiona pentru fluidizarea traficului şi prevenirea oricăror evenimente ce s-ar putea produce în timpul desfăşurării paradei ce va marca deschiderea Festivalului Internaţional de dansuri folclorice tradiţionale, eveniment organizat de Centrul Judeţean de Cultură şi Artă.
Pe perioada desfăşurării evenimentului, vor fi instituite restricţii de circulaţie, pe strada Tudor Vladimirescu, de la intersecţia cu strada Ion Băieşu până la intersecţia cu Aleea Trandafirilor, pe strada Aleea Trandafirilor până la intersecţia cu strada Ostrovului, pe strada Ostrovului până la intersecţia cu bulevardul Nicolae Bălcescu şi pe bulevardul Nicolae Bălcescu până la intersecţia cu bulevardul Stadionului.
Pentru evitarea implicării în incidente, participanţii la trafic trebuie să se conformeze indicaţiilor poliţiştilor.

Festivalul National de Dansuri Folclorice Traitionale este o noutate pentru judetul nostru. Festivalul va reuni ansambluri folclorice din 8 țări europene:Macedonia, Ucraina, Franța, Serbia, Bulgaria Slovenia, Grecia si bineinteles Romania.
Programul festivalului este următorul:
Vineri de la ora 11:00 are loc intâlnirea oficială cu o echipă din fiecare țară si presedintele CJ la Sala “D. Filipescu”, apoi la ora 17:00 pe traseul Platoul Dacia, Bulevardul N. Balcescu, Parcul Crang – parada traditionala, iar de la ora 18:00 are loc deschiderea oficiala cu intonarea imnului de stat al fiecarei tari si un program de prezentare a cate 15 minute de fiecare ansamblu folcloric.
Sâmbătă, participantii vor face o excursie la Vulcanii Noroiosi, iar la ora 13:00 un program artistic in parcul central din Berca. La ora 18:00 in Crang, Slovenia, Franta, Macedonia, Bulgaria si Romania vor prezenta un program artistic – fiecare ansamblu 40 de minute – iar Ucraina, Serbia si Grecia vor merge la Ramnicu Sarat unde vor face o parada si vor prezenta un program special, in fata primariei.
Duminică, de la ora 12:00, doua ansambluri – Franta si Macedonia – vor merge la Ziua Comunei Manzalesti. Ucraina, Serbia si Grecia vor prezenta la ora 18:00, un program in Crang , urmand ca la ora 20:00 sa aiba loc festivitatea de premiere, urmata, la inchidere de un joc de lasere.
Al doilea eveniment organizat la Buzău este  “Targul National de Mesteri”, unde vor participa 50 de mesteri din 13 judete, dintre acestia, zece fiind de la noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings