Artificii cu…petarde

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din Buzău, au efectuat joi controale şi o percheziţie la sediul unor societăţi comerciale din Buzău şi Râmnicu Sărat, bănuite de operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice. Au fost întocmite două dosare penale şi confiscate peste 35.500 de petarde şi artificii deţinute ilegal

 La sfarsitul saptamanii trecute, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat controale la sediul a două societăţi comerciale din Buzău şi Râmnicu Sărat, existând suspiciunea efectuării de operaţiuni ilegale cu articole pirotehnice. Cu această ocazie, în urma activităților efectuate, în locuinţa unui bărbat de 48 de ani, din Râmnic, având calitatea de persoană fizică autorizată, au fost identificate peste 21.600 de articole pirotehnice, respectiv petarde şi artificii deţinute ilegal.Poliţiştii au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi au ridicat pentru continuarea cercetărilor întreaga cantitate de materiale pirotehnice.

De asemenea, în urma unui control efectuat la o societate comercială din Buzău, a reieşit că reprezentantul legal, o femeie de 34 de ani, ar fi deţinut ilegal aproximativ 14.000 de articole pirotehnice din categoria F1.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale şi poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings