„Ar fi bine să fie bine, ca să nu fie rău!”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a lansat marți un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis și a Opoziției după greșeala făcută la moțiunea de cenzură în momentul în care nu au avut deja un Guvern pregătit care să vină în locul Guvernului Dăncilă.

 

Cristian Tudor Popescu a criticat, în direct la Digi 24, modul în care a fost pregătită moțiunea de cenzură de PNL. Jurnalistul spune că aceasta a fost privită drept un scop și nu ca pe un mijloc de schimbare a Guvernului. CTP spune că moțiunea ar fi trebuit introdusă în momentul în care Opoziția avea un alt guvern cu care să-l înlocuiască pe cel răsturnat. Potrivit lui Cristian Tudor Popescu, în acest moment Ludovic Orban este un premier suspendat.

„Ceea ce a enunțat domnul Ludovic Orban este o dezvoltarea exprimării sintetice a cunoscutului economist politolog și filozof, Gheorghe Hagi: ‘ar fi bine să fie bine, ca să nu fie rău!’. Trebuia să spună că va începe prin a identifica găurile în care putem să rupem gâtul, lăsate de PSD în buget, în diverse agenții care sunt înțesate de oamenii PSD-ului. Cum poți să aplici măsurile astea frumoase de care vorbește domnul Orban când întreg aparatul de stat este înțesat de diverse pile, relații, nepoate, amante, oameni din partid, ai PSD-ului.

Astea (n.r. prioritățile noului guvern) sunt niște vorbe, așa, când domnul Orban nici nu știe dacă poate să-și treacă Guvernul. Iar Românii au așteptări mari de la noul guvern. Pentru că nu s-a gândit în termeni logici și normali povestea asta cu moțiunea de cenzură. Moțiunea de cenzură a fost gândită ca un scop în sine. ‘Să dărâmăm guvernul PSD’. Ea nu e un scop în sine. Moțiunea de cenzură e un mijloc de înlocuire a unui guvern cu celălalt, cu alt guvern.

L-ați văzut pe președintele Iohannis că trei sferturi din alocuțiune a dedicat-o moțiunii de cenzură, marelui succes, cum a fost înlăturat PSD-ul, bun, dar am mai auzit asta, nu acesta este scopul. Scopul este să vii acum cu un Guvern care să facă uitată guvernarea PSD-ului. Care să spună, uite dom’le, așa se guvernează omenește și în folosul cetățenilor, nu cum a făcut PSD-ul. Altfel, moțiunea de cenzură devine caducă, dacă nu chiar inutilă. Ar fi trebuit ca negocierile acestea să fie făcute înainte de a lansa moțiunea de cenzură. Să fi avut atunci o formulă pregătită de guvern. Altfel ne-am aruncat cu capul înainte în chestiunea cu moțiunea, iar domnul Ludovic Orban este suspendat practic. Să vedem cum o să reușească să treacă prin Parlament”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.(Capital.ro)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings