APA LOR SI APA NOASTRA

Numai cine nu vrea nu recunoaste ca sunt localitati din judetul Buzau unde calitatea apei este departe de a calitatile prevaute consumului uman. Cel putin asa sustin localnici din anumite comune, iar icerile lor sunt de mai mult timp si nu au ligatura cu actuala campanie electorala. Iata ca problema calității apei și a siguranței exploatării sistemelor de canalizare din județul Buzău, în atenția prefectului. Interesant este ce o sa gaseasca si cat de mult va fi ajutat pe drumul care duce spre fantana adevarului.

Intr-un comunicat de presa se arata ca Instituția Prefectului – Județul Buzău a luat cunoștință de problemele legate de lipsa apei și de calitatea acesteia în mai multe zone din județ, semnalate atât de către mass-media, cât și de către cetățeni, prin petiții și sesizări primite pe mai multe canale. La o simplă analiză, s-a constatat că administrarea gospodăririlor de apă a fost preluată de ani de zile cu probleme, dar și cu politică unică tarifară. De asemenea, la preluare au fost primite asigurări de la operator că problemele se vor rezolva prin investiții, dar o parte dintre cetățeni continuă să primească la robinete apă neconformă, plătind același tarif ca cei care locuiesc în municipiul Buzău.  Instituția Prefectului a solicitat Companiei de Apă  un răspuns detaliat cu privire la calitatea apei din UAT-urile preluate în operare și la perspectivele concrete ale atingerii pragului de calitate stabilit de legislația specifică.

Totodată, prefectul Leonard Dimian se va adresa Ministerului Fondurilor Europene pentru lămuriri legate de stadiul implementării Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii cu apă și apă uzată în județul Buzău, aferent Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

”În baza competențelor legale care îmi revin, am luat act de preocupările și sesizările populației legate de calitatea apei potabile și de impactul asupra mediului pe care îl are funcționarea sistemelor de canalizare din județul nostru. Sunt chestiuni care țin de sănătatea publică și am cerut operatorului regional al serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, precum și altor operatori locali, să mă informeze cu celeritate asupra condițiilor actuale de funcționare a serviciilor de alimentare cu apă și apă uzată. Pornind de la adevărul simplu că nu ne putem juca cu sănătatea populației și că este o obligație legală capitală pentru operatori să furnizeze apă potabilă de calitate, să asigure continuitatea serviciului de alimentare cu apă și să nu aducă atingere mediului prin evacuarea apei uzate epurate neconforme în emisari, voi emite un Ordin de constituire a unei comisii de verificare a tuuror aspectelor semnalate”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings