APA DE PLOAIE E SI BENEFICA…

“Așa cum m-am zbătut ca județul Buzău să primească fonduri pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală, îmi doresc acum ca oamenii din Buzău și Râmnicu Sărat să plătească facturi mai mici la întreținere, prin eliminarea costurilor legate de apa meteorică și prin reducerea cu aproximativ 30 la sută a prețului plătit de către agenții economici pentru colectarea apei meteorice… Am solicitat Consiliului Județean Buzău și Companiei de Apă Buzău convocarea de urgență a Adunării Generale a Acționarilor ADI 2008 pentru formalizarea legală a acestor măsuri și mă aștept ca acestea să fie duse la îndeplinire cât mai repede de către factorii responsabili.”, a transmis Ciolacu prin intermediul unei postări pe Facebook.

Astazi, Adunarea Generală  Acţionarilor a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a aprobat modificarea regulamentului în sensul eliminării totale a cantităţii de apă meteorică, din facturile pentru populaţie şi reducerea cu 30 % a cantităţii facturate pentru persoanel juridice. În urma votului membrilor ADI, consiliile locale municipale din Buzău şi Rîmnicu Sărat trebuie să adopte proiecte de hotărîri pentru eliminarea din facturile Companiei de Apă a costurilor cu apa meteorică pentru persoanele fizice, respectiv reducerea facturilor pentru persoanele juridice. „Persoanele fizice, aici mă refer şi la asociaţiile de locatari, nu vor mai plăti acest serviciu, deci, acesta este lucrul, cred, cel mai important. Agenţii economici, instituţiile publice, vor plăti cu 30 la sută mai puţin. Cele două primării trebuie să ia act de hotărîrea pe care luat-o ADI 2008 Buzău. O să dea hotărîri de consiliu probabil, în acest sens. Imediat după ce cele două consilii dau hotărîri, din luna imediat următoare, Deci să zicem, dacă şedinţa de consiliu va avea loc în luna august, cu 1 septembrie, intră în vigoare”, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Prin hotararea luata astazi de Adunarea Generală  Acţionarilor a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, incepe sa se aseze pe un fagas normal relatia de colaborare dintre doua institutii cheie din municipiu, respectiv PRIMARIE si COMPANIA DE APA. Nu este nici un meci castigat de nimeni, ci doar un pas mare spre normalitate. Chiar daca s-a trecut prin baltoci si noroaie cu care s-au improscat in ultimilee 13 luni. Si meritul ii apartine, in primul rand, vicepremierului Marcel Ciolacu, cel care, cu diplomatie, a stiut sa gestioneze situatia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings