AL TREILEA PREMIER DIN BUZAU VA FI IN 2128 ?

DUPA 105 ANI, BUZAUL MAI DA UN PREMIER

Ziua de marti, 13 iunie 2023, ramane in istorie prin desemnarea ca PREMIER a liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Șeful statului a lăudat modul în care a funcționat până acum coaliția PSD-PNL: „Coaliția de guvernare a decis, acum un an și jumătate, la constituire, să funcționeze pe un model nou pentru România, o schimbare a premierilor la jumătatea perioadei de guvernare. Acest model a funcționat până acum foarte bine și sunt încredințat că va funcționa în continuare. România a trecut prin mai multe crize și, datorită felului în care guvernul condus de domnul Ciucă a lucrat, România a trecut cu bine de criza energetică, inflație, avem creștere economică, și toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Faptul că astăzi ne găsim aici ca să formalizăm rotația premierilor arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit-o, o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont atunci și au fost rezolvate. În acest condiții, cred că nu este nicio surpriză – desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să continue munca serioasă și eficientă a coaliției”, a spus Iohannis. Acesta a precizat că noul guvern se va forma în scurt timp.

Marcel Ciolacu este al doilea buzoian care ocupa functia de premier, primul fiind Alexandru Marghiloman in perioada 15 martie-21 octombrie 1918, adica in urma cu 105 ani. Conservator și germanofil în preajma Primului Război Mondial, Marghiloman a acceptat să devină prim-ministru într-un moment foarte dificil, în primăvara lui 1918, când, abandonată de principalul aliat din zonă, Rusia devenită bolșevică în urma revoluției, România a trebuit să accepte o pace nefavorabilă cu Puterile Centrale. După ce a negociat pacea de la Buftea-București, Marghiloman a trimis trupe române la Chișinău pentru a stabiliza fosta gubernie țaristă devenită atunci Republica Democrată Moldovenească. După ce Sfatul aceasteia a votat Unirea Basarabiei cu România, Marghiloman a primit actul unirii și a acționat pentru recunoașterea acesteia.

„Îmi doresc ca guvernul condus de mine să fie despre economie și reformă”, a spus Marcel Ciolacu, astazi la desemnarea ca  premier de catre presedintele Iohanis.

Si asa va fi, pentru ca cei ce-l conosc pe Marcel Ciolacu stiu ca realizeaza tot ce-si propune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings