AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA!

O sută de mii de euro este suma care a fost alocată de la bugetul local al municipiului Buzău pentru refacerea falezei din dreptul Cetăţii Soroca de pe malul Nistrului. Decizia a fost luata de consilierii locali municipali PSD, în şedinţa de astazi. Consilierii municipali alesi pe lista PNL, dar si cei arondati la ALDE ao votat impotriva ori sau abtinut. Mai multe amanunte despre ceea ce se va intampla la Soroca am preluat din publicatia Observatorul de Nord, 21 august 2018, autor Vadim Sterbate, material aparut sub titlul „Așa va arăta faleza Nistrului din preajma Cetăţii Soroca”:

 „Săptămâna trecută au început lucrările de reconstrucţie a falezei râului Nistru pe segmentul din preajma Cetăţii Soroca. Proiectul este realizat în parteneriat cu municipiul Buzău, valoarea totală a lucrărilor este de 138 500 euro, dintre care 100 000 euro sunt oferiți de Consiliul municipal Buzău, iar un sfert din sumă de Consiliul municipal Soroca.

Muncitorii dau jos tencuiala de pe zidul de protecție, urmează să fie defrișați arbuștii, iar în locul lor să fie instalate scaune și felinare. Între acestea vor fi sădiți și pomi decorativi. La solicitarea noastră, arhitectul municipiului Soroca, Grigore Guțu ne-a oferit câteva schițe pentru a vedea cum va arăta pe viitor faleza în această regiune.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings