ACTIUNEA S-A TERMINAT…TRANSPORTATORII AU INVATAT CEVA?

Săptămâna trecută, Poliţia Română a desfășurat acţiunea TRUCK&BUS  pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri.

Activităţile de control s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Rețelei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), pentru prevenire a accidentelor rutiere grave.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat acţiuni pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Astfel, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii buzoieni au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În urma activităţilor desfăşurate au fost oprite şi verificate în trafic peste 800 de autovehicule şi au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate.

Dintre sancţiunile aplicate, 18 au fost aplicate pentru abateri la H.G. nr. 69/2012 privind stabilirea încălcărilor cu caracter contravenţional ale legislaţiei europene şi naţionale în domeniul transportului rutier, 3 la O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, iar 72 la O.U.G. nr. 195/2002  privind circulaţie pe drumurile publice.

Activitatea a vizat depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, verificarea deţinerii certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

De asemenea, poliţiştii rutieri au avut în vedere şi respectarea regulilor sanitare de către pasageri şi conducătorii auto în mijloacele de transport public în comun, fiind aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings