ACTIUNE PENTRU CHIULANGII: JOIA TNERETULUI

În ziua de 25 octombrie a.c., în intervalul orar 11.00 – 13.00, poliţişti de proximitate, ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, împreună cu jandarmi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar şi a situaţiilor de risc în care ar putea fi implicaţi elevii.

Au fost efectuate controale la 12 unităţi comerciale, angajaţilor acestora fiindu-le reamintite prevederile legale ce interzic servirea cu băuturi alcoolice a minorilor şi persoanelor aflate în stare de ebrietate.

Au fost legitimate peste 50 de persoane, dintre care patru au fost avertizate cu privire la modul de comportare în locurile publice, iar alte 22 au fost verificate în bazele de date.

Au fost efectuate verificări şi la 15 unităţi de învăţământ, urmărind modul în care îşi desfăşoară activitatea personalul de pază.

Poliţiştii au identificat 5 elevi care absentau de la cursuri şi i-au îndrumat către unităţile de învăţământ la care sunt înscrişi. Totodată, poliţiştii au întocmit informări către conducerile şcolilor respective.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de peste 1500 lei.

Astfel de acţiuni vor continua, prevenirea situaţiilor de risc în care ar putea fi implicaţi elevii constituind o prioritate a poliţiştilor buzoieni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings