A STIUT NEAGU DE RAPORTUL PREZENTAT DE „REPORTERI FARA FRONTIERE”?

Intr-un articol publicat ceva mai devreme sub titlul „Romania, locul 48 in clasamentul libertatii presei, intre Papua Noua Guinee si Senegal” prezentam situatia dezastroasa in ceea ce priveste libertatea presei in tara noastra, dar si cauzele care genereaza aceasta situatie. Daca punem cap la cap concluziile reiesite din raportul prezentat de „Reporter fara frontiere” si declaratiile facute cu o zi inainte de presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, putem spune ca se adevereste zicala romaneasca „Cum e turcul si pistolul”. Chestiunea este ca „turcii” cred ca se folosesc de pistoalele presei. Se inseala, pentru ca pana la urma e vorba de autopacalire.
Iata adevarurile spuse de presedintele Neagu:
„Eu nu vreau sa fac politica pentru ca mi-am propus sa nu fac politica in Consiliul JUdetean, dar nu prea mai pot sa ma uit la televizor. Ma uit acum ca este campionatul asta european si imi place sportul dar altfel…Este incredibil ce vad! Lucrurile in Romania merg perfect, lumea e fericita, lucrurile sunt intr-o normalitate si cand vii dimineata la serviciu nu sunt bani la PNDL. Eu fac un apel la cei care ne reprezinta, chiar si la parlamentarii nostri care ne reprezinta la Centru. Daca nu vor termina cu discutiile astea sterile nu stiu unde vom ajunge. Ne batem in tot felul de idei la televizor sa demonstram care suntem mai destepti si mai frumosi desi nu asta este rolul nostru si trebuie sa facem ceva pentru cetatenii astia care asteapta… si nici timpul nu mai are rabdare cu noi, dar nici noi nu mai avem rabdare cu timpul”, spus Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.
Mai mult, presedintele Neagu spunea la ultima conferinta de presa ca pandemia de Covid-19 a adus cu ea o alta pandemie si mai periculoasa care afecteaza in special politicienii. Aceea de a spune jumatate de adevaruri si de a minti cu zambetul pe buze.
„Si mai este o chestiune care pe mine ma deranjeaza teribil. E la moda acum, lapoliticieni o chestie…mint cu atata nonsalanta de incepi sa ii crezi. Pandemia asta cred ca ne-a mai adus o pandemie: boala de a spune adevaruri pe jumatate si de a minti cu zambetul pe buze. Dar, una peste alta, cred ca au facut astia niste cursuri cu oameni de specialitatede si ei ajung sa creada ce spun. Cred ca ajung acasa si realizeaza cate lucruri marete au facut in Romania. Nu se mai poate asa! Noi avem nevoie de lucruri concrete si totul este bine la televizor, dar daca mergi pe la tara si chiar pe la oras, observi ca nu prea mai este asa bine”, spunea presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings