A 7 , EXPRES sau AUTOSTRADA…

DN 2E 85 este singurul drum de acces dinspre Capitală către Moldova, via Maracineni. Problema traficului îngrozitor se pare că s-a încercat a fi rezovată, însă fără prea mult succes. Din vorbe, traficul s-ar rezolva foarte repede. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în cadrul Congresului PSD (12 martie), că în acest an centenar se vor realiza 100 de proiecte majore, între care şi începerea lucrărilor la autostrada Bucureşti – Suceava.

Sase luni mai tarziu, adica pe 13 august, Ministrul Transporturilor, intr-un interviu acordat Dcnews, a propus un proiect pentru crearea unor fluxuri alternative.

Lucian Șova a dezvăluit în ce stadiu de alfă lucrările pentru drumul care va fi alternativă pentru E 85. “Există coridorul 9 pe care avem finanțare europeană, drum expres chiar de mare vitează, au fost socase la licitație studii de fezabilitate și proiectare pentru segmentele Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău, Bacău-Pașcani, în paralel cu acest drum, în afara localităților. Dacă iese din studiul de fezabilitate autostradă va fi autotstradă. În proiecția companiei Egis, care a făcut proiectul de masterplan, reieșea din studii că ar fi trebuit să fie autostradă, a fost recalibrat în anii trecuți ca fiind drum expres. Avem declarați câltigătorii pentru studiul de fezabilitate și proiectare. Sigur că parcurgem o etapă de contestații acum, dar și aici condiționalitatea impusă de noua reglementare cu privire la cauționarea oricărei contestații cu 2% din valoarea ofertată poate că va mai stinge din elanul contestatarilor de profesie. La sfârșitul anului viitor vom avea și proiect tehnic pentru aceste segmente de drum astfel încât să scoatem la licitația construcția a unei autostrăzi sau a unui drum expres”, a mai spus ministrul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings