22 Martie 2016, Ziua Mondială a Apei

În 2016, Organizaţia Naţiunilor Unite și UNESCO promovează Ziua Mondială

a Apei sub deviza Apă mai bună, locuri de muncă mai bune. Pentru a marca importanța zilei de 22 martie, Compania de Apă Buzău, unul dintre beneficiarii unor investiții majore în infrastructura de apă, a inițiat o serie de activități reunite într-un proiect educațional intitulat Prietenii H2O.

Proiectul, realizat împreună cu Școala Gimnazială nr. 11 Buzău și cu sprijinul Agenției pentru Protecția Mediului Buzău, vizează conștientizarea elevilor cu privire la importanța apei în existența noastră de zi cu zi și formarea unui comportament ecologic pentru păstrarea și protejarea resurselor naturale. Pentru această zi, elevii claselor a III-a și a IV-a, au pregătit diverse lucrări – desene, colaje, prezentări powerpoint și chiar o piesă de teatru intitulată Procesul Apei. Cele mai reușite lucrări vor fi premiate. Majoritatea activităților, inclusiv festivitatea de premiere, vor avea loc la Școala nr. 11 Buzău, marți 22.03.2016, începând cu ora 10:00. Elevii vor vizita apoi un obiectiv aparținând Companiei de Apă, Sursa de Apă Est, din municipiul Buzău, modernizat cu fonduri europene. Pe agenda zilei mai figurează și o activitate de creație în aer liber, desene pe asfalt, în Parcul Tineretului. Obiectivul pe termen lung al organizării unor asemenea activități este acela de a dezvolta noi atitudini ale tinerei generații față de mediul înconjurător.

Acțiunile de conștientizare programate fac parte din planul de informare şi promovare cu privire la proiectul Extinderea și modernizarea rețelelor de alimentare cu apă în județul Buzău, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu) 2007-2013. Lucrările prevăzute au fost finalizate și considerăm că Ziua Mondială a Apei este o bună ocazie de a informa populaţia asupra rezultatelor obținute, asupra beneficiilor şi avantajelor implementării unui asemenea proiect de investiții, realizat cu sprijinul

Uniunii Europene.

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune.

Date de contact: Cristina Nedelcu – șef UIP, Tel. 0238/402.221, Fax 0238/720.766, e-mail:

piu.buzau@cabuzau.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings