19 cladiri apartinand Consiliului judetean vor fi acoperite cu panouri fotovoltaice

Consilierii județeni din Buzău întruniti joi, în ședință extraordinară, pentru a-și da acordul în vederea preluării unui teren de la primăria Beceni, unde va fi construit un parc fotovoltaic. Este vorba despre proiectul ”Instalare panouri fotovoltaice pentru producerea energiei din surse regenerabile pentru autoconsum, la UAT Județul Buzău” ce urmează să fie depus în vederea obținerii finanțării  europene. Fondurile vor fi asigurate de Ministerul Energiei, printr-un program național de sprijinire a investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice.

În acest an, Ministerul Energiei a lansat apelul de proiecte pentru sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice, din surse regenerabile, pentru instituții publice. Sprijinul financiar total, oferit sub formă de grant, are o valoare totală de 250.000.000 euro.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, proiectul are toate șansele să fie aprobat, iar Buzăul să beneficieze astfel de o investiție verde de aproape un milion de euro, bani ce vor veni de la Comisia Europeană.

Se propune în proiect realizarea unor instalații fotovoltaice pentru clădirea în care funcționează Maternitatea Buzău dar și pentru alte 18 clădiri publice din județ, sedii exterioare și centre rezidențiale ale D.G.A.S.P.C. Buzău, instituție subordonată Consiliului Județean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings