148 de cazuri NOI

Astăzi, 7  noiembrie  2020, la nivel national s-a produs o scadere sub 10.000 a cazurilor noi, motiv care sa-i determine pe unii scribi din presa centrala sa traga concluzia ca incep să se vadă efectele purtării măștii…Copiii astia cred ca sunt dusi cu covidul…

Situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

➢ Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 4553;

➢ Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 3354;

➢ Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 126;

➢ Număr persoane în carantină la domiciliu: 1347;

➢ Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 918.

➢ Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău au mai fost confirmate 143 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (37 pacienti au fost testati si diagnosticati in laboratoare private de analize și 5 pacienti au fost diagnosticați in unități sanitare din alte judete). Pacienții au vârste cuprinse între 3 și  93 de ani.

➢ Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

  • Au fost înregistrate 4 decese in rândul pacienților confirmați COVID-19:

DECES 123: pacient in varsta de 62 de ani, contact de caz pozitiv, este confirmat cu SARS COV-2. Ca urmare a agravarii simptomatologiei este preluat de ambulanta  pentru a fi transferat la SJU Buzau. Pe drum pacientul intra in stop cardio respirator, la spital declarandu-se decesul. Comorbiditati: Ciroza hepatica, hipertensiune arterială.

DECES 124: pacient in varsta de 66 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzau cu simptomatologie respiratorie severa. Este confirmat cu SARS CoV-2 si transferat pe sectia ATI. Evolutia clinica este nefavorabila si survine decesul. Comorbiditati: hipertensiune areriala, sechele AVC (in antecedente), diabet zaharat tip II.

DECES 125: pacient in varsta de 90 de ani, simptomatic, este confirmat de laboratorul DSP Buzau cu SARS CoV-2 in 26.10.20. Este internat pe Secția Pneumologie  a SJU Buzau. Starea de sanatate se agraveaza progresiv si survine decesul. Comorbiditati: bronhopneumonie, insuficienta respiratorie cronica acutizata, cardiopatie ischemica cronica dilatativa.

DECES 126: pacienta in varsta de 76 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzau cu simptomatologie respiratorie severa. Este confirmata cu SARS CoV-2 si transferata pe sectia de ATI. Evolutia clinica este nefavorabila sub tratament si survine decesul. Comorbiditati: insuficienta cardiaca, bronhopneumopatie cronica obstructiva, bronsiectazii, astm, hipertensiune arterială.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings