1 DECEMBRIE VINE CU CEA MAI TARE PARADA MILITARA DIN BUZAU

Ziua de 1 Decembrie 2013 va fi una cu manifestari dintre cele mai impresionante care au avut loc in paradamunicipiul Buzau. In primul rand buzoienii trebuie sa stie ca,    începând cu ora 08.30, va fi restricţionat accesul autovehiculelor către bulevardul N. Bălcescu din municipiul Buzău.

Circulaţia autovehiculelor va mai fi restricţionată:

– pe traseul bulevardul Unirii (zona Cimitirul Eroilor) – bulevardul Mareşal Averescu– bulevardul N. Bălcescu – intersecţia cu bulevardul Unirii;
– sectorul de drum cuprins între bulevardul N. Bălcescu şi intersecţia străzilor Democraţiei şi N. Titulescu;
– sectorul cuprins între bulevardul N. Bălcescu şi intersecţia străzilor Patriei şi Spiru Haret;
– pe strada Spiru Haret, între intersecţia cu strada Patriei şi cu strada Traian Vuia.
Restricţiile sunt impuse pentru desfăşurarea festivităţilor dedicate Zilei Naţionale a României.
Mai multe echipaje de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Buzău vor acţiona în zonele respective, împreună cu poliţişti locali şi vor îndruma corespunzător conducătorii auto.
Pentru a nu fi implicaţi în incidente în trafic, conducătorii auto trebuie să circule cu prudenţă şi se conformeze indicaţiilor poliţiştilor.

Începând cu ora 10.00, în faţa Monumentului Eroilor Neamului va avea loc un ceremonial militar şi religios. Este programată apoi depunerea de coroane şi jerbe de flori, nu înainte ca oficialităţile locale să vorbească despre semnificaţiile zilei de 1 Decembrie 1918. Buzoienii vor asista la o paradă militară, la care participă plutoane de militari de la unităţile şi subunităţile din Buzău, precum şi formaţiuni de la ISU şi Jandarmerie.

Va fi cea mai mare parada militara care s-a desfasurat in Buzau in ultimii 20 de ani, parada la care participa si  plutoane de la unitatile din Focsani si Braila.

De  Ziua Naţionala a României, în Parcul Crâng va avea loc un spectacol de muzică populară organizat de Centrul Judeţean de Cultură şi Artă. Anul acesta, invitat special va fi Grigore Leşe, unul dintre cei mai mari păstrători ai folclorului românesc. Supranumit „cel mai important avocat al folclorului autentic”, cunoscutul interpret a confirmat invitaţia venită din partea Consiliului Judeţean pentru concertul ce va avea loc pe 1 Decembrie, în Parcul Crâng.

Spectacolul este programat la ora 12.00 şi îi mai are în program pe soliştii şi ansamblul de dansatori ai Centrului Judeţean de Cultură şi Artă.  Tot in parcul Crang buzoienii care vin sa petreaca sarbatoarea nationala vor primi si portii de mancare si bautura traditionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings