DE ZIUA EROILOR, BUZAUL E IN SARBATOARE

Si in 2021, Ziua Eroilor va fi sărbătorită cu fast la Buzău. Programul va începe la ora 12.00 când clopotele din toate lăcașele de cult din localitate vor răsuna pentru eroii căzuți pe frontul de luptă, în Primul Război Mondial. Autoritățile vor asista la acest moment chiar din Cimitirul Eroilor, acolo unde timp de aproape 40 de minute vor avea loc toate manifestările pregătite pentru a marca Ziua Eroilor.

Vor urma întâmpinarea și prezentarea onorului persoanelor oficiale, salutarea Drapelului de luptă de către persoanele oficiale și intonarea Imnului Național al României. După oficierea serviciului religios, autoritățile prezente, rând pe rând, vor citi numele eroilor buzoieni căzuți la datorie. La microfon sunt așteptați, în această ordine, primarul municipiului Buzău, președintele Consiliului Județean, prefectul județului Buzău, comandantul Garnizoanei Buzău precum și președintele Asociaţiei Naționale Cultul Eroilor „REGINA MARIA” – filiala Buzău.

Festivitatea se va încheia cu depunerea de coroane la „Domul Central” din Cimitirul Eroilor, un scurt moment al fanfarei militare și survolul aeronavelor IAK-52 și elicopterele de tip IAR 316B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings