Vară liniştită la IŞJ Buzău

Cu o zi înainte de Sfântul Timotei,  cel de-al treilea membru al conducerii Inspectoratului Școlar, Daniela Palcău, are mandatul prelungit, prin ordin de ministru,  până la finele lunii august. Palcăurevine şi face astfel pereche cu Nela Wamsiedel, care se află în interiorul mandatului obținut prin concurs, valabil încă un an și jumătate.

  După cum se știe, funcția de inspector școlar general este ocupată, tot printr-un ordin al ministrului Educației, temporar, până la sfârșitul lunii august de către râmniceanul Ionel Meiroșu, cel care a înlocuit-o pe Florina Stoian, cel mai longeviv sef din fruntea IŞJ Buzau. Florina Stoian, s-a întors la catedră, dar și pe postul de șef al Casei Corpului Didactic Buzău.

 Toată lumea mulţumită, doar Mocanu-i cătrănit…

”În spatele deciziilor suspecte care vizează conducerea Inspectoratului Școlar Județean Buzău se poate descifra un blat ordinar între PNL, aflat la guvernare datorită victoriei președintelui Iohannis împotriva Ciumei Roșii, și… PSD-ul lui Ciolacu.
Astăzi devine operabilă prelungirea mandatului doamnei Palcău Daniela în funcția de inspector școlar general adjunct, fapt extrem de relevant pentru „schimbarea” pe care o urmărește PNL în zona instituțiilor deconcentrate. Doamna Palcău este vicepreședinte al organizației Municipale Buzău a PSD!
„Tartorul” numirilor/păstrării pesediștilor în funcțiile de conducere din instituțiile buzoiene este nimeni altul decât deputatul PNL Cristi Romanescu, groparul dreptei în acest județ roșu. Nu mi-a fost dat în viață să cunosc un personaj mai jalnic, mai periculos pentru o societate sănătoasă.
Pentru câteva contracte grase cu administrația PSD, care îi alimentează conturile personale, „liderul” local al PNL nu numai că nu dorește schimbarea Găștii PSD din deconcentrate, blochează și numirea oamenilor cu care PMP dorește să îi scape pe buzoieni de Gașca Roșie.
Mă întreb cum pot tolera organizația locală și conducerea liberală faptul că în fruntea PNL Buzău stă copilul de mingi al PSD-ului.
Eu nu pot tolera asta! Ca parlamentar și lider județean al PMP, am respectat înțelegerea cu PNL și am votat Cabinetul Orban, am susținut în Parlament inițiativele liberale și am votat împotriva moțiunilor simple depuse de PSD. Este trist să vezi că partenerii îți răspund cu trădare și cu neseriozitate maximă.
Atitudinea PNL de la Buzău nu este singulară, majoritatea președinților de organizații PMP reclamând încălcarea promisiunilor făcute de conducerea PNL. Transmit două mesaje publice: unul către premierul Orban, căruia îi cer, în ceasul al doisprezecelea, să lămurească o dată pentru totdeauna tangoul politic rușinos de la Buzău, altul către conducerea PMP, căreia îi solicit să reevalueze decizia de a susține Guvernul PNL în Parlament.”

 Cu alte cuvinte, deputatul Adrian Mocanu i-a pus gând rău premierului Orban…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings