Top t – Festivalul Rezistenței Rock

Asociația Hair Redivivus are plăcerea de a vă invita la conferința de presă prilejuită de lansarea oficială a campaniei de promovare a festivalului de muzică rock “top t 2024”. Evenimentul va avea loc la Zen Garden – Hotel Sport B90, joi 4 iulie începând cu ora 11.30.

Festivalul top t, supranumit “festivalul rezistenței rock” este cel mai longeviv festival de profil din România aflat la ediția cu nr.36, ocazie cu care se lansează un nou format în care două treimi dintre formații sunt din străinătate.

De-a lungul anilor festivalul a găzduit pe scenă cei mai importanți artiști români de gen și a constituit o rampă de lansare pentru multe nume importante ale muzicii rock. În același timp top t a oferit spațiu pentru formații din străinătate : Bulgaria, Grecia, Polonia, Franța, SUA, Suedia etc.

În tot acest timp festivalul a stat alături de alte manifestări de prestigiu de gen: Samus Satu Mare, Posada Cîmpulung Muscel, TimRock Timișoara, Peninsula Tg. Mures, B’est Fest București, Stufstock etc. În ciuda concurentei acerbe top t a fost declarat de câteva ori de revistele de specialitate  Actualitatea Muzicala, Vox PopRock, Rocker, Maximum Rock, HMM sau de site-urile muzicale cel mai important festival de muzică rock din România, iar revista VIP l-a declarat cea mai importantă manifestare culturală din județul Buzău.

După ce anul trecut top t a sărbătorit 40 de ani de existență cu o ediție spectaculoasă care a reunit nume care au scris istorie de-a lungul anilor, anul acesta ne propunem trecerea spre formatul internațional păstrând insă pe afiș două nume românești care nu au putut evolua în 2023: TAINE și ALTAR.

Cele 4 nume din afara țării vor fi:

FROZEN CROWN – o trupă italiană de metal, revelație a anilor predenți prin prezența scenică cu doua chitariste și o voce feminină

XANDRIA – nume de frunte al metalului simfonic european, trupa germană fiind in topul genului alături de Within Temptation, Nightwish sau Delain cu care au efectuat numeroase turnee mondiale

MOON SAFARI – reprezentanți ai neo-progului suedez, cea mai spectaculoasă revenire a anului 2023 (după 10 ani de pauză discografică și concertistică), albumul “Himlabacken vol.2” fiind catalogat de multe publicații internaționale drept cel mai bun album de rock progressive al anului 2023.

VINTAGE CARAVAN – revelație a noului val nordic, o formație islandeză dinamică ce îmbină energia mileniului trei cu sonoritățile flower-power ale anilor 70, cunoscută publicului nostru de la Artmania Sibiu sau din concertul Opeth unde au evoluat în deschidere.

 

            Cele două seri de festival vor avea loc in zilele de 13 și 14 septembrie cu începere de la ora 17.00, recitalurile fiind completate de lansări de disc, prezentări de carte, expoziții de artă fotografică.

Festivalul top t este organizat de Hair Redivivus Buzău și Fundația pentru Tineret Buzău în parteneriat cu Centrul Cultural și Educațional “Alexandru Marghiloman” Buzău și cu susținerea Primăriei Municipiului Buzău si a Consiliului Județean Buzău.

Acreditarile de presă vor fi eliberate:

-pe baza unei cereri de acreditare care trebuie să conțină numele și prenumele jurnalistului, numărul legitimației de presă și emitentul și să fie semnată de reprezentantul legal al publicației. Cererea trebuie însoțită de dovezi ale promovării festivalului topt din anii precedenți dacă este cazul și din perioada premergătoare cererii pentru anul acesta

-acreditarile sunt nominale și netransmisibile și se acordă în număr limitat: un jurnalist pentru fiecare radio, publicație scrisă sau on line și maximum doi pentru televiziune

-cu respectarea limitărilor impuse de managementul trupelor privind fotografierea și filmarea și a numărului maxim de acreditări impuse in fiecare zi

Cererile de acreditare trebuie trimise în format pdf semnate pe adresa de email toleainaction@gmail.com până la data de 31 iulie 2024, urmând a fi analizate de organizatori, confirmarea fiind anunțată până pe data de 15 august. Trimiterea cererii nu garantează acceptarea acesteia.

Vă mulțumim pentru atenție și susținere,

 

Echipa top t 2004

 

 

 

Program

 

Top t rock festival – Buzau, Romania –

Facebook page: https://www.facebook.com/TopTBuzauFestivalRock/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1403432630358149/?ref=newsfeed

Instagram : https://www.instagram.com/toptbuzau_festivalrock/

 

13

TAINE (România) – https://www.facebook.com/taineband

 

FROZEN CROWN (Italia) – https://www.facebook.com/frozencrownofficial

 

XANDRIA (Germania) – https://www.facebook.com/xandriaofficial

 

14

ALTAR (România) – https://www.facebook.com/altar.ro

 

MOON SAFARI (Suedia) – https://www.facebook.com/moonsafariofficial

 

THE VINTAGE CARAVAN (Islanda) – https://www.facebook.com/vintagecaravan

 

Bilete: https://www.ambilet.ro/tc-events/top-t-buzau-2024/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings