Spitalul Judetean detine cea mai tare Maternitate din tara

A venit si Sfantul Asteapta si Buzaul se poate mandri ca detine CEA MAI MARE SI MODERNA MATERNITATE DIN TARA.  In prima zi a lunii martie a.c., Cezar Preda propavaduia: “Au trecut patru ani, ca si la Maternitate, unde se tot achizitioneaza echipamentele, totul este gata, totul va fi nou, dar singura consolare este ca nu va fi la Sfantu’ Asteapta, cred ca va fi la alt sfant, tot din gama aceasta”. Asadar, astazi, 21 aprilie, poate fi trecuta in calendar ca “Sfantul Asteapta”, dar si ziua in care Consiliul Judetean Buzau a predat Maternitatea cea noua catre Spitalul Judetean. Au fost de fata doar consilierii judeteni, ziaristii, medicii sefi de sectie si asistentele sefe care vor avea onoarea sa lucreze intr-un spatiu si cu aparatura la care nici macar nu au visat.

Este greu de descris in cateva cuvinte noua maternitate: a costat 16,8 milioane de euro, din care aparatura peste 4 milioane de euro, 2000 de metri patrati, 145 de paturi, dotare de ultima generatie, confort, aparatura si cam tot ceea se vedea doar in filme. Despre cum arata si in ce conditii vor naste buzoiencele, probabil ca in cel mai scurt timp, vestea o sa circule mai repede ca vantul. Si asta nu pentru mult timp, pentru ca in maximum 10 zile, cu siguranta vom scrie si despre primul nascut de pe strada Victoriei.

Desi nu prea se face asa ceva, buzoienii ar trebui sa multumeasca onor consilierilor judeteni pentru aceasta realizare de exceptie. Si ar mai fi inca un amanunt deloc de neglijat: Neagu a facut intr-un an si jumatate cat n-au facut ceilalti presedinti in zece ani. Vorba lui Preda: “Domnul Neagu este este un om cu multa carte”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings