SINGURUL PREFECT LAUDAT…AFARA A FOST DAT!

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, prezicea, in ultima zi a lunii octombrie că prefecţii vor fi schimbaţi din funcţii „foarte repede”. „Deci în secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban şi echipa domniei sale, (…) cred, sper din tot sufletul să nu treacă (…) mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţii şi subprefecţii”…

Cum investirea guvernului Orban s-a facut pe data de 4 noiembrie, adaugand cele 48 de ore, inseamna ca ieri a fost 6 noiembrie… pentru ca undeva in noapte, guvernul a demis prefectul de Buzau, doamna Carmen Ichim. Banuiesc ca, la nivel central, s-a facut o analiza la sange de s-a ajuns la  demiterea doamnei Ichim…unul dintre cei mai buni prefecti pe care i-a avut Buzaul. Poate ca etichetarea ar parea subiectiva daca ar fi facuta de oameni din afara Institutiei Prefectului ori din afara sferei de lucru a institutiilor deconcentrate.

Astazi s-a intamplat un fapt fara precedent in administrarea institutiilor statului. La propunerea unui primar PNL, 42 de primari din Judeţul Buzău (3 PNL și 39 PSD) au înaintat, miercuri dimineață, un memoriu către Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, solicitându-i acestuia păstrarea în funcție a prefectului Carmen-Adriana Ichim (susținută de PSD), în ciuda dispozițiilor date de Guvernul Orban.

Primarii PNL și-au argumentat solicitarea, spunând:

– “În cei doi ani de mandat, a rezolvat probleme ce trenau de foarte mulți ani, legate de aplicarea fondului funciar, mediu, probleme sociale, situații de urgență.”

– “Nivelul de implicare și expertiză a fost determinant pentru soluționarea acestor probleme.”

– “Doamna Carmen-Adriana Ichim a activat cu profesionalism și celeritate în toate circumstanțele, fără a ține cont de partidul din care aleșii locali au făcut parte.”

Memoriul înaintat către Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, este susținut de către toți primarii Județului Buzău, indiferent de apartenența politică – gest fără precedent în mediul politic autohton.

Carmen-Adriana Ichim a fost numită în funcția de Prefect al Județului Buzău în aprilie 2017 si a fost demisa la 48 de ore de la investirea guvernului Orban… adica in noaptea (tot noaptea…) de 10 decembrie.

Deocamdata la conducerea Prefecturii Buzau s-ar afla subrefectul Damian, insa nimeni nu stie daca informatia este veridica. Cert este ca guvernul n-a nominalizat pe nimeni, asa ca Dumnezeu cu mila…Cu siguranta ministrul de interne a uitat ca in campania care s-a scurs, doamna Carmen Ichim a fost singurul prefect laudat.

Mai intelegeti ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings