RETEA DE TRAFICANTI DESTRUCTURATA DE POLITISTI

  • drogurile erau primite pe adresa unor persoane cu posibilitati reduse

La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 23 de percheziții domiciliare în județul Buzău, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, din 2021 și până în prezent, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 41 de ani, ar fi introdus în țară droguri de risc (cannabis și rezină de cannabis), pe care le-ar fi vândut în Buzău.

Drogurile ar fi fost introduse în țară prin intermediul unor firme de curierat, disimulate în colete cu diverse produse și, pentru a asigura conspirativitatea activităților infracționale, acestea erau transmise pe numele unor persoane cu posibilități materiale reduse, cunoscuți ai bănuiților.

Un astfel de colet a fost interceptat de către organele de urmărire penală la data de 3 martie 2022, fiind descoperite 3.558 de grame de cannabis și 120,20 grame de rezină de cannabis.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 18 telefoane mobile, 3 grindere, un cântar, 40 de grame de droguri de risc (cannabis) și 1.100 de lei.

Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, precum și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău și Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings