March 23, 2025

Restricții de circulație pe DN 10, la podul de la Nehoiu

0
nehoiu 2

Un pod rutier situat pe DN10, în orașul Nehoiu, intens tranzitat, a ajuns într-o stare avansată de degradare. O expertiză tehnică a inclus podul în clasa tehnică IV. Între timp, degradarea podului a continuat, fiind vizibilă cu ochiul liber.

Ca urmare, Direcția regională de Drumuri și Poduri Buzău a dispus o serie de măsuri. Va fi realizată o nouă expertiză tehnică a podului, în funcție de care se vor stabili măsurile necesare pentru punerea în siguranță a obiectivului de pe DN10.

“Pentru a remedia problemele infrastructurale de pe DN 10, în zona localității Nehoiu, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău a demarat, în regim de urgență, un proces accelerat de analiză cu scopul este de a identifica, cu prioritate, soluțiile optime pentru remedierea situației. Aceasta implică o evaluare tehnică amănunțită și explorarea alternativelor viabile, în vederea unei intervenții rapide și eficient.”

Între timp, începând de joi, 13 martie, vor fi instituite o serie de restricții. Ulterior, se vor realiza și lucrări la partea carosabilă.

“Ca urmare a degradărilor majore apărute la trotuarul stâng al podului de pe drumul național DN 10 la km 67+190 oraș Nehoiu, județul Buzău și având în vedere gravitatea constatărilor din expertiza tehnică care încadrează podul în clasa tehnică IV și degradările apărute ulterior realizării expertizei, începând cu data de 13.03.2025, se va reamenaja sectorul de drum de la km 67+090 până la km 67+280, din trafic rutier din ambele sensuri pe câte o bandă pe sens, în circulație pe o singură bandă din ambele sensuri. Prioritatea de trecere pe pod o vor avea participanții la trafic ce se deplasează pe direcția de mers Buzău – Brașov.”

Podul de pe DN10, de la Nehoiu, a fost construit în 1932. A beneficiat de o reabilitare complexă în 1972, iar de atunci au fost realziate doar lucrări de întreținere.

1.Limitarea vitezei:

-Pe anumite porțiuni ale drumului, viteza este restricționată la 30 km/h sau chiar 10 km/h. Aceasta indică faptul că traficul trebuie să fie mai lent din cauza condițiilor mai dificile de drum, cum ar fi drumuri îngustate sau zone periculoase.

2.Restricții de acces pentru vehiculele grele:

-Se interzice accesul vehiculelor cu o masă totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 30 de tone. Această restricție se aplică în zonele în care drumurile nu sunt concepute pentru a suporta greutăți mari, prevenind astfel deteriorarea drumului și pericolele pentru siguranța rutieră.

3.Drum îngustat pe ambele părți:

-Se semnalează un drum îngustat pe ambele părți, ceea ce poate reprezenta un pericol mai mare pentru siguranța circulației, necesitând o atenție sporită din partea șoferilor.

4.Prioritate față de circulația din sens invers:

-Se stabilesc reguli de prioritate pentru traficul din sens opus. În aceste zone, vehiculele care circulă pe drumul principal trebuie să acorde prioritate vehiculelor care vin din sens invers, semnalizând posibile zone înguste sau zone de traversare periculoase.

5.Semnalizare de pericol cu balize:

-Vor fi montate balize cu lămpi (lumini galbene intermitente), semnalizând un posibil pericol de trafic sau condiții speciale, cum ar fi lucrări în drum sau zone cu vizibilitate redusă.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings