Reactualizarea ultimului drum parcurs de Mântuitorul Hristos în viața Sa pământească

Credincioșii din municipiul Buzău însoțiți de preoți vor lua parte, sâmbătă, la un pelerinaj organizat cu prilejul pelerinaj-floriisărbătorii Floriilor.

Pelerinii – purtând în mâini ramuri de salcie și icoane – vor pleca în jurul orei 16.30, după oficierea slujbei Vecerniei, de la biserica „Eroilor“, pe Bulevardul Unirii, spre Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului“ și „Sfinții Trei ­Ie­rarhi“. Lor li se vor adăuga alte grupuri de credincioși de la biserica „Sfinții Îngeri“ și Catedrala „Sfântul Mucenic Sava“. Toți aceștia vor fi întâmpinați, la Catedrala Arhiepiscopală, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care va oficia o scurtă slujbă de binecuvântare și va rosti un cuvânt de învățătură.

„Astfel, pelerinajul de sâmbătă reprezintă nu numai o reactualizare a ultimului drum parcurs de Mântuitorul Hristos în viața Sa pământească, ci constituie, pentru fiecare credincios care va participa, un bun prilej de a lua arhierească binecuvântare, pentru a parcurge cum se cuvine – în post, rugăciune și fapte bune – zilele Săptămânii Sfintelor Pătimiri, întru așteptarea marelui praznic al Învierii Domnului”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings