PSD: 31 de stațiuni balneare vor fi modernizate

Turismul balnear a avut cel mai mult de suferit în anul pandemic 2020. Din cauza COVID-19 stațiunile balneoclimaterice au stat închise încă din luna martie şi până dincolo de închiderea sezonului turistic deoarece sunt deținătoare mai ales de bazine de interior. Pierderile estimate de către reprezentanții domeniului sunt şi de până la 90%.

Ȋn acest context, prin programul de guvernare PSD propune un real proiect de investiții pentru stațiunile balneare. Astfel, 1 miliard de euro va ajunge la 31 de stațiuni balneare din România astfel încât să fie permisă rapid resuscitarea acestora. Pentru fiecare stațiune va fi finanțată jumătate din suma eligibilă, dar nu mai mult de 200.000 de euro. Proiectul pe care social-democrații îl propun pentru turismul balnear înseamnă un ajutor de minimis.

Interesant este că și stațiunea Sărata Monteoru din județul Buzău ar putea să intre în această finanțare. Înființată în 1895, bijuteria turismului balnear din arealul nostru este deja în atenția Consiliului Județean Buzău, însuși președintele Petre Emanoil Neagu pariind pe dezvoltarea acesteia prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară din care face parte şi comuna Merei.

Articol aumat de PSD-Organizatia Judeteana Buzau

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings