PROMISIUNEA PRESEDINTELUI, ONORATA

„Drumul chihlimbarului”, aşa cum este numită şoseaua care duce spre Colţi, va fi asfaltat în totalitate, promitea, in urma cu doi ani, Emanoil Neagu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean. Drumul comunal, care intră în aria de răspundere a primăriilor Pătârlagele şi Colţi va fi reabilitat cu investiţii suportate de Consiliul Judeţean. Cele două administraţii comunale nu dispun de bani pentru refacerea carosabilului.

In 2021, Consiliul Judeţean a preluat aproximativ 4 kilometri din drum în administrare temporară şi l-a reabilitat până la ieşirea din localitatea Sibiciu. Pentru asfaltarea şi celeilalte jumătăţi, procedura a fost repetată la sfârşitul lui 2022.

La sfarsitul saptamanii trecute au venit si vești bune pentru cei ce vor să-și facă ședințe foto la Cascada Cașoca, dar și pentru cei ce vor să viziteze Muzeul Chihlimbarului de la Colți. Cele două drumuri de acces către aceste două obiective de interes sunt în plin proces de reabilitare. Potrivit președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, investițiile vor fi gata cât de curând.

În maximum o săptămână, asigură Neagu, cei aproape 5 kilometri spre Cascada Cașoca vor fi asfaltați. O mică defecțiune a unui utilaj a făcut ca lucrările să întârzie câteva zile, însă, la începutul lunii iulie turiștii se pot bucura de noul tronson asfaltat.

Vești bune vin și pentru cei ce vor să ajungă la Colți, întrucât după terminarea lucrărilor de la Cașoca va fi reabilitat și tronsonul Pătârlagele-Colți. Asfaltarea acestui drum face mai ușoară promovarea obiectivelor turistice din zonă.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings