Proiectul meu de suflet este EDUCAŢIA, căci fără educaţie şi credinţă în Dumnezeu suntem nimeni

Proiectul meu de suflet este EDUCAŢIA, căci fără educaţie şi credinţă în Dumnezeu suntem nimeni

 

 

  1. Domnule primar, în urma alegerilor din iunie aţi venit cu o nouă viziune şi un alt mod de acţiune pentru a schimba viaţa oraşului şi, până la urmă, a fiecărui buzoian. Ce aţi reușit să faceţi în acest sens?

 

Cred că cel mai important lucru este că am început să redau încrederea oamenilor, că se poate schimba ceva şi putem avea un viitor mai bun. În plan material cred că reuşita a fost în a plăti toate datoriile primăriei şi de a încheia anul cu un mic excedent financiar. Acest lucru, împreună cu aplicarea noii organigrame aprobată prin Hotărâre de Consiliul Local, ar asigura premisele începerii dezvoltării oraşului nostru în plan economic, educaţional, social şi cultural. Din păcate, o decizie curioasă a Tribunaluilui Buzău a suspendat  Hotărârea de Consiliul Local Municipal nr. 193/18.10.2016, privind aprobarea noii organigrame a Primariei municipiului Buzău.

 

  1. Sunt multe lucruri de făcut în acest mandat de primar. Care sunt principalele direcții de acțiune și proiecte pe care le doriți implementate în municipiul Buzău?

 

 

Principalele direcţii de acţiune vor fi îndreptate spre reabilitarea infrastructurii rutiere si asfaltări, spre investiţii şi locuri de muncă, spre servicii publice de calitate şi la preţuri corecte, spre domeniile sociale, culturale şi sportive. Proiectul meu de suflet este EDUCAŢIA, căci fără educaţie şi credinţă în Dumnezeu suntem nimeni.

 

  1. Toate proictele pentru dezvoltarea Buzăului au nevoie şi de susţinerea guvernamentală. Ce credeți despre programul de guvernare propus de PSD?

Se vorbeşte mult de descentralizare, dar se face foarte puţin. Din păcate asta este realitatea. Multe decizii, şi mai ales banii, sunt la Bucureşti, Buzăul primeşte doar 20% din fondurile colectate si trimise la bugetul central. Programul de guvernare propus de PSD este realizabil şi este probabil cel mai bun program pe care l-a avut România după 1990. Cel puţin din punct de vedere al evoluţiei economice propuse, situaţia s-ar putea îmbunătăţi substanţial faţă de ceea ce s-a întâmplat în 2016. Cu siguranţă dezvoltarea economică ar asigura şi evoluţia socială, respectiv creşterea clasei de mijloc, locuri de muncă, reducerea sărăciei şi mai ales reducerea decalajelor. De asemeni, sunt convins că situaţia tinerilor se poate îmbunătăţii cu mult în bine.  Sunt convins că Buzăul poate profita mult de ceea ce propune posibilul guvern PSD, iar rolul parlamentarilor de Buzău poate fi decisiv atât prin propuneri şi susţineri de noi legi, cât şi prin activităţi de lobby, în favoarea dezvoltării municipiului şi judeţului Buzău.

 

  1. Colaborarea parlamentarilor de Buzău cu autoritățile locale este esențială. Aveți încredere în echipa propusă de PSD?

 

Bineînţeles că am încredere în noua echipă propusă de PSD, pentru că am contribuit şi eu la formarea ei. Sunt oameni cu un trecut frumos în spate, iar cei tineri sunt entuziaşti şi cu multă şcoală. Este şi echipa mea şi sper să nu ne facem de râs în faţa buzoienilor în următorii 4 ani. Trebuie să schimbăm radical Buzăul în bine şi acest lucru nu se face dacât în echipă.

 

  1. Cum apreciați inițiativa președintelui PSD Buzău Marcel Ciolacu de a veni în fața electoratului cu o echipă formată sută la sută din buzoieni?

 

Marcel este un tip vizionar care doreşte, într-adevăr, schimbarea în bine. Cu toată modestia vă spun, că prima schimbare a început cu Constantin Toma şi sper că nu am înşelat şi nu voi înşela aşteptările majorităţii buzoienilor. Sunt convins că o echipă completă de buzoieni în conducerea administaţiei locale şi în Parlamentul României ar asigura premisele unei dezvoltări reale a Buzăului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings