PROCLAMATIA DE LA BUZAU

Consilierii municipali din Buzău au aprobat, joi, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal  o declarație de unire cu Republica Moldova. Decizia a aparținut primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, care a decis să „proclame Unirea simbolică a Buzăului cu Republica Moldova în numele cetățenilor buzoieni” la împlinirea a 100 de ani  de la unirea Basarabiei cu România la 27 martie 1918.

„În anul sărbătoririi Centenarului României Mari, peste o sută de primari din Republica Moldova au votat astfel de declarații de unire cu România şi, de aceea, este o datorie de onoare să le răspundem printr-un gest similar. Facem acest gest mai ales că preşedintele Consiliului de Miniştri de acum o sută de ani al României a fost un buzoianul Alexandru Marghiloman. Dacă acum 100 de ani unirea au făcut-o elitele  de această dată ea se face de jos în sus și am dorit să nu ratăm acest moment istoric căci până la urmă unirea Republicii Moldova cu România se va înfăptui”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Declarația de unire a fost votată în unanimitate de 20 de consilieri care au fost prezenți la ședință din totalul de 23 prezenți si semnată apoi în 35 de exemplare originale care vor ajunge la fiecare din consilieri, la sediul Primăriei și a instituțiilor importante din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings