„PRIVEGHI” LA DESCHIDEREA BIROULUI DE CONSULTANTA!

 

Conform Ordinului Prefectului Judeţului Buzău nr. 129/16.02.2018 Biroul de consiliere  pentru persoane fizice şi juridice şi de verificare a documentaţiilor necesare în vederea obţinerii avizelor şi autorizaţiilor pentru facilitarea investiţiilor finanţate din fonduri europene, guvernamentale şi locale, va funcţiona la sediul Consiliului Judeţean Buzău – Sala “Delegaţiei Permanente” în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 11°°- 14°°, începând cu data de 07.03.2018.

Miercuri, la ora 11.00, a avut loc deschiderea oficiala a Biroului de consultanta pentru accesarea fondurilor guvernamentale si europene, la Sala Delegatiei Permanente din cadrul Consiliului Judetean Buzau. La eveniment, au participat sefii  institutiilor implicate in consultanta si avizarea proiectelor finantate din fonduri europene. A existat o singura absenta, cea a reprezentatului distribuitorului de gaze naturale.
Acest birou are rolul de a oferi consultanta de specialitate unitatilor administrativ-teritoriale, persoanelor juridice si fizice si sprijinirea acestora pentru identificarea surselor de finantare optime pentru proiectele propuse si scurtarea termenelor in care se obtin autorizatiile si avizele. Mai concret, persoana fizica sau juridica dornica de o finantare din fonduri guvernamentale sau europene, se prezinta cu dosarul la biroul nou infiintat unde i se ofera lamuriri vizavi de documentele necesare si avize care trebuie obtinute, persoana este luata in evidenta si are cale deschisa pentru intrarea pe un fagas legal. Ideea infiintarii unui astfel de birou pare sa fie una benefica deoarece, se scurteaza drumul dosarului pentru finantare. La fel si timpul. Spuneam ca la eveniment au fost invitati sefii institutiilor cu implicare in acordarea de vize si stampile pe dosarele de accesare de fonduri. Cam 25-30 de persoane. Niciunul dintre cei prezenti nu a deschis gura pentru a comenta ceva. Insa, pe fata lor se putea citi tristetea evenimentului. Parca se aflau la priveghi si nu la un eveniment care, bine gestionat, poate schimba cate ceva in viata economico- sociala a judetului. Zambetul domanei Carmen Ichim, prefectul judetului, nu a schimbat cu nimic din mimica de ingrijorare afisata de invitati!

Si inca un amanunt: la acest birou nu se emit avize si nu se aproba documentatii!

Cererile pentru consiliere pot fi depuse la registratura Consiliului Judeţean Buzău, cam.10, de luni până joi între orele 8°° – 16°° şi vineri  între orele 8°° – 14°° sau la adresa de e-mail : birouldeconsultanta@cjbuzau.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings