PRIMARIA COSTESTI sau JOCUL IELELOR

Cand din Casa Albă se priveste printr-un ochi de sticla

PRIMARIA COSTESTI sau JOCUL IELELOR

 

Cand cineva vede ielele dansand, se spune ca are soarta pecetluita. Asemeni unui blestem, cei care aspira la puterea vesnica, desi acum cand se cred ca sunt pe cai mari au dezlegare de la Dumnezeu sa taie si sa spanzure dupa cum viseaza noaptea, in cele din urma vor avea parte de un sfarsit pe care l-au dorit altora! Si-l merita din plin pentru ca viitorul lor se bazeaza pe faptele trecutului. Privind inapoi cu amaraciune, „Ielele” noastre sed frumusel pe un trecut intunecat.

Iata ce se intampla cand, in anul 2018 (si alti cativa din urma), intr-o institutie a statului „Ielele” joaca dupa bunul plac, iar DEMOCRATIA ESTE CALCATA IN PICIOARE !

Sceneta jalnică, cu limbaj grotesco-golanesc, este pusă în practică într-o instituție a statului ce funcționează la o azvarlitura de bat de muncipiul reședința de județ. Localitatea are primar, dar n-are primar pentru că atunci când „Tuturica” deschide gura și încearcă să se impună, în secunda doi este pus la colț și așezat cu genunchii pe coji de nuci. Cine poate face așa ceva unui ditamai primarul ? Nu-i greu deghicit! Și asta pentru că nu-i primar pe lumea asta care să fie curat ca lacrima. Insa, de aici și până la a se profita (  să nu spun șantaja) de pe urmă micilor balbe, n-a fost decât un pas…Mai mult, „Papusel” se bate cu pumni-n piept că se trage de brăcinari cu presedintele, iar la Prefectura, cu mici cadouri cu găurele rezolva totul.

La instutia despre care o să vorbim  destul de mult, de ceva timp, abuzurile nu mai contenesc, jocurile de interese converg pe sensuri personale, din care unii si/sau unele au profitat la maxim, cu mult peste limita legala si a bunului simt. Nu mai vorbim de 416, bone, neamuri cu câte două funcții de șef in institutiile ale statului, majorări salariale  făcute după cum vrea buricul lor și multe, multe fapte extrem de grave legate de sănătate ori interzicerea oricăror discuții de serviciu cu simpatizani din opoziție. Despre toate astea o să vorbim de mâine încolo.

Regretabil este faptul că poate nu am fi vorbit despre somedenia de nelegiuiri dacă angajați din curtea Prefecturii și-ar fi făcut un pic de timp să dea atenție unei sesizări. Nu s-a întâmplat asta, deși, culmea, sesizarea era în instituție exact în perioada în care doamna prefect spunea că anul trecut s-au rezolvat zeci de mii de sesizări. Dacă numai zece la sută dintre sesizări au fost rezolvate pe „genunchiul broaștei” precum cea despre care o să facem vorbire, atunci înseamnă că avem ceva probleme…(Petre Titi)

Citeste maine:„ITI INTERZIC SA VORBESTI CU LIBERALII IN CURTEA PRIMARIEI!”,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings