PRESEDINTELE NEAGU LANSEAZA UN PROIECT UNIC IN ROMANIA

  • Proiectul a fost prezentat pentru prima dată luni seara, la Focus News.

Programul Județean de Dezvoltare Locală, inițiat de Consiliul Județean Buzău și derulat, în parteneriat, cu UAT-urile din județ, reprezintă o premieră pentru Buzău, și chiar un proiect unic la nivel național, și aparține președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

”Așa cum am anunțat la finalul ultimei ședințe a Consiliului Județean, săptămâna viitoare vreau să am consultări cu toate forțele politice. Asta pentru că, eu m-am gândit foarte bine, mergând prin teritoriu, discutând cu oamenii, – văzând foarte clar, așa cum înțeleg eu problemele județului, din anumite puncte de vedere și mă refer la infrastructura rutieră, infrastructura de apă și canalizare, infrastructura școlară, chiar și managementul deșeurilor și m-am gândit că dacă, la nivel european și guvernamental s-au creat anumite facilități și proiecte pentru România și, în general, pentru UAT-uri, aș vrea, împreună cu forțele politice, și cred că voi avea consens, să lansăm la Consiliu Județean un program județean de dezvoltare locală în oglindă cu ce s-a întâmplat cu Programul Național de Dezvoltare Locală. Noi o să-l numit generic ”Programul Județean de Dezvoltare Locală”. Vom face niște reguli foarte clare și eu cred că un număr cât mai mare de UAT-uri vor veni să adere. Principiul este unul foarte simplu. Deja se îngustează oportunitățile de accesare a fondurilor și decât să împrăștiem banii pentru 1-2 kilometri de drumuri, pentru trei pompe de apă, putem împreună, doar așa ne putem ajuta, să facem un ghid corect și o formă corectă de coabitare, de parteneriate între Consiliul Județean și UAT-urile care doresc (mă refer la UAT-uri mici) să vină cu o contribuție , și să creăm un fond comun. Este normal, Consiliul Județean va da cei mai mulți bani. Programul va funcționa după același principiu ca PNDL sau ca programele derulate cu fonduri europene. Toți vom veni cu o parte de cofinanțare, la fel și aici, în funcție de fiecare proiect”, a spus,  presedintele Neagu la Focus TV.

Președintele Neagu are mari speranțe că această linie de finanțare, care se va derula pe o perioadă de trei ani, va aduce multe beneficii comunelor din județul Buzău și așteaptă ca fiecare primar să depună până la trei proiecte.

”Am avut discuții cu șefii PNL care au îmbrățișat propunerea mea și au venit cu idei pe care sperăm să le punem în practică. Împreună, mă refer aici la toate forțele politice, trebuie să trecem peste anumite bariere, orgolii politice, pentru că altfel nu putem face nimic bun pentru cetățeni”, a mai spus presedintele Petre Emanoil Neagu, la Focus TV.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings