Presedintele Neagu da asigurari: Pana la sfarsitul anului, Buzaul va avea un heliport pentru elicopterele SMURD

Un heliport unde să aterizeze elicopterele SMURD pentru a prelua pacienții ar putea fi amenajat la Buzău, în incinta Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen.
În acest scop, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, a declarat astazi ca sunt avansate discutile cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne de amenajare a heliportului, iar Consiliul Judetean dispune de fondurile necesare amenajarilor. Locatia ceam mai buna pentru amenajarea helioportului este cea detinuta de Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen Buzău.
In urma cu doi ani, în cadrul unei activități de promovare a profesiei militare, un elicopter a aterizat în condiții de siguranță pe platoul amenajat în curtea Centrului și echipajul tehnic de specialitate prezent la acțiune a apreciat că este suficient spațiu pentru aterizarea a trei elicoptere tip EC 135.
Mai mult, Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen Buzău asigură protecția perimetrului atât prin măsuri tehnice (bariere perimetrale, supraveghere video), dar și prin personal propriu de supraveghere, existând un dispecerat funcțional 24/24 ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings