Premiera nationala! PERSONALUL SPITALULUI PROPUS PENTRU „EUTANASIERE”, PREMIAT DE CONSILIUL JUDETEAN

  • „Am oferit Diplome de Excelenta intregului personal al Spitalului de Boli Cronice Smeeni pentru implicare si devotament in activitatea desfasurata. Performanta trebuie apreciata si rasplatita intotdeauna , iar ei ne-au aratat tuturor ce inseamna o echipa si ce rezultate uimitoare pot obtine impreuna. Mult succes in continuare!” a fost mesajul transmis de Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

Pe 1 aprilie 2011, Guvernul condus de Emil Boc a decis închiderea a 67 de spitale din întreaga țară pe motiv că acestea sunt ineficiente. Măsura făcând parte din planul de ”modernizare și reorganizare” a sistemului medical românesc. Boc și ministrul Sănătății de atunci, Cseke Attila spuneau că prin închiderea spitalelor se vor face economii la buget și se vor moderniza alte spitale. Lucruri care nu s-au întâmplat. Printre Spitalele propuse, din judetul nostru, s-au aflat cele de la Smeeni, Parscov, Patarlagel si Vintila Voda.

Spitalul de Boli Cronice din Smeeni își vedea soarta pecetluită, fiind propus spre desființare, după cinci decenii de activitate. Salvarea unității a fost accesarea fondurilor europene în vederea modernizării, în caz contrar, fiind necesară returnarea banilor.

Investițiile totale, făcute pe parcursul acestor ultimilor ani, s-au ridicat la suma de 10 milioane de euro, întreaga sumă provenind din fonduri europene, iar planurile nu se opresc aici. Alte trei milioane de euro urmează să fie investite într-un centru balnear ultramodern, ce va fi construit în curtea spitalului și unde oamenii se vor putea bucura de piscine, săli de hidroterapie, fizioterapie și masaj.

În luna decembrie a anului trecut a fost finalizat proiectul ,,Tratamentul și recuperarea pacienților cu sechele post Covid-19 la Spitalul de Boli Cronice Smeeni”. Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de creșterea capacității Spitalului de Boli Cronice Smeeni de a răspunde în timp util și eficient la criza Covid-19, contribuind, astfel, la creșterea capacității de îngrijire și tratament a pacienților cu sechele post Covid-19 și gestionarea la nivel local a crizei sanitare. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la suma de 14 milioane lei. Prin implementarea proie­ctului a fost îmbunătățită infrastructura sanitară la nivelul spitalului, prin dotarea cu aparatură medicală, echipamente și materiale de protecție, inclusiv dezinfectanți, mobilier medical, sistem de telemedicină performant, astfel încât pacienții să beneficieze de toate tipurile de investigații, în condiții de pandemie. În cadrul proiectului, Spitalul de Boli Cronice Smeeni a fost dotat cu echipamente de protecție și echipamente medicale, care sunt utilizate în mod direct atât pentru prevenirea infectării, cât și în tratarea pacienților rămași cu sechele în urma infecției cu virusul Sars-Cov-2, dar și a comorbidităților acestora (acțiuni esențiale, comorbiditățile putând avea simptomatologie accentuată prin infectarea cu virusul SARS-COV, situație demonstrată statistic).

In ultima sedinta de consliu judetean din acest an, intregul personal al Spitalului de Boli Cronice Smeeni a fost premiat in aplauzele consilierilor. Ceea ce s-a intamplat joi, reprezinta o premiera nationala, meritele oamenilor care AU SALVAT UN SPITAL fiind recunoscute oficial.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings