PREFECTUL TICLEA BLOCHEAZA BLOCAREA LUI TOMA

Hotărârea Primăriei Buzău prin care maşinile şoferilor care nu plătesc taxa de parcare pot fi blocate a intrat în atenţia juriştilor Prefecturii, după ce s-a aflat că firma care montează blocatoarele nu este acreditată.
Începând din luna martie a intrat în vigoare o hotărâre a Consiliului Local Municipal care dă posibilitatea angajaţilor de la Urbis Serv alături de cei ai Poliţiei Locale să blochete roţile maşinilor cu dispozitive speciale, în situaţia în care şoferii nu plătesc taxele de parcare. 
La începutul lunii martie, Urbis Serv anunţa că şoferii care îşi lasă maşinile în locuri prevăzute cu taxă riscă să se aleagă cu roţile blocate, iar deblocarea lor îi va costa scump.  Cea mai mică sumă pe care un şofer o poate achita este de 100 de lei, în situaţia în care poliţistul local va aplica doar avertisment atunci când un şofer este prins că nu a plătit taxa de parcare. Suma poate ajunge însă la 650 de lei, dacă taxa de deblocare a roţilor este completată şi cu o amendă. Acum, propunerea se află în analiză la Serviciul Controlul Legalităţii, a aplicării actelor normative şi contencios administrativ din cadrul Prefecturii, pentru că firma care montează blocatoarele nu este acreditată pentru a face astfel de intervenţii.   Prefectul Daniel Ţiclea a anunţat, în cadrul unei emisiuni la postul local TV Buzău că, momentan, proiectul este în analiză la departamentul Legalitate din cadrul Prefecturii Buzău, urmând a se comunica soluţia, imediat ce va fi găsită. La nivel naţional au existat mai multe procese intentate de proprietarii vehiculelor împotriva administraţiilor locale sau a firmelor care gestionează serviciul, motiv pentru care Prefectura va trebui să vină în scurt timp cu un răspuns vizavi de legalitatea hotărârii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings