PREFECTUL SE AGITA, CARAVANA TRECE…

Vineri, mai bine de o ora, prefectul Carmen Adriana Ichim, a facut radiografia prestatiilor, pe 2017, din Institutia Prefectului Judetului Buzau. Pentru audierea raportului si vizualizarea in sistem PowerPoint au fost invitati sefii institutiilor la nivelul judetului, sefii deconcentratelor, primarii de municipii, reprezentantii CJ si seful primarilor pe judet. S-au spus lucruri interesante, s-au facut comparatii cu anul 2016, ideea principala fiind ca s-a muncit mult mai mult ca anul trecut, cu un numar redus de salariati si cu bani putini. Pentru a vedea cum, si cat s-a muncit in Institutia Prefectul si pentru a va putea face o imagine pe ansamblu, dar si pe compartimente specializate ar fi interesant sa accesati

http://www.prefecturabuzau.ro/uploads/RAPORT%202017%20Institutia%20Prefectului%20BUZAU.pdf.

Cifrele sunt interesante si, pentru prima data in ultimii 28 de ani, veti avea ocazia sa vedeti cam ce se face la Casa Alba.

In alocutiunea sa, prefectul Carmen Adriana Ichim, a facut referire la multe neajunsuri si si-a exprimat regretul vizavi de situatiile neplacute create de invaziile canine din anumite sate ale judetului si mai ales de faptul ca autoritatile incearca sa rezolve problema majora de disconfort pentru sateni. Primarul Ramnicului, a accentuat aceasta problematica spunand ca nu se poate rezolva nimic prin transhumata cainilor dintr-un sat in altul. Una peste alta, prezentarea PowerPoint a fost interesanta si raportul chiar merita vizualizat.

   Prezentarea Raportului prefectural s-a facut in sala D. Filipescu. Sedinta a inceput la ora 11.00 si  s-a terminat la 12.20. Cinci minute mai tarziu, adica la 12.25, in curtea policlinicii N. Titulescu era agitatie mare. O haita de 10-15 caini, pusesera stapanire pe curtea policlinicii. O imagine dezolanta, o situatie jenanta, o conjunctura de un real pericol deoarece in curte se aflau multi copii si persoane neputicioase. De teama, nimeni nu s-a incumetat sa intervina; cainii latrau si se alergau, oamenii priveau si se inchinau… Vorba proverbului:”Cainii latra, caravana trece!”

 

P.S. In cartea „Acvila şi business-ul – principii de management din proverbe”, profesorul Virgil Profeanu, vine cu o abordare inedită asupra cuvântului plămădit de strămoşii latini şi români. Proverbele prezentate şi analizate în carte sunt sursă de inspiraţie pentru principiile managementului. Descoperim proverbele latineşti şi române, aşa cum le vede Virgil Profeanu aplicabile în management.

In cazul nostru, Câinii latră, caravana trece….

Transpunere în management – Stabileşte-ţi un obiectiv şi urmează-l, indiferent de părerile celor din jur.

Omisiuni: Este important ca o caravană să treacă chiar şi atunci când latră câinii, însă este la fel de important ca aceasta să nu subestimeze puterea câinilor şi să fie precaută în permanenţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings