Poziţionarea turismului buzoian pe axa dezvoltării sustenabile

Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor a organizat miercuri, 13 aprilie 2022, o nouă dezbatere sub egida Conferinţei privind viitorul Europei, având ca temă „Dezvoltarea ecoturismului durabil în zonele montane româneşti în contextul redresării post-pandemice”.
Evenimentul s-a desfăşurat în format hibrid, la Poiana Braşov şi online, cu participarea reprezentanţilor ministerelor şi comisiilor parlamentare de resort, autorităţilor publice locale, structurilor asociative, precum şi ai mediului antreprenorial, cu activitate şi preocupări în domeniul turismului şi a serviciilor asociate.
În intervenţia sa, preşedintele Ştefan Muşoiu a arătat că agenda de lucru a comisiei pe care o conduce urmăreşte ca politicile elaborate de România să se armonizeze cu cele ale UE, în obiectiv aflându-se şi racordarea României la măsurile ce promovează ecoturismul pe plan european: „România este o destinaţie ecoturistică cu potenţial ridicat de dezvoltare, care nu este încă suficient valorificat. Demersul nostru vine în sprijinul identificării de soluţii viabile care să sprijine acest sector să-şi revină după perioada pandemică şi care să ajute la poziţionarea turismului românesc pe axa dezvoltării sustenabile”.
La dezbatere au participat si deputatii buzoieni Laurentiu Tepelus si Romeo Lungu. Iata ce spun deputatii Buzoieni prezenti la dezbatere:

Deputat Laurentiu Tepelus
La invitația Comisiei pentru Afaceri Europene particip, împreună cu deputatul buzoian Romeo Daniel Lungu, la dezbaterea „Dezvoltarea Ecoturismului durabil în zonele montane românești în contextul redresării post-pandemice”. Aceasta se desfășoară sub egida Conferinței privind viitorul Europei alături de reprezentanți ai ministerelor de resort, administrației locale și societății civile.
Domeniul HoReCa a fost foarte afectat de măsurile impuse de pandemie, iar criza prețurilor la energie face ca situația să fie foarte complexă și să își pună amprenta în mod negativ asupra turismului.
Țara noastră, inclusiv zona montană din Buzău, prezintă un potențial turistic extraordinar, dar pentru atingerea obiectivelor sunt necesare discuții aplicate, explorarea posibilităților de dezvoltare și căutarea de soluții concrete. Avem în acest moment oportunități de finanțare prin PNRR care trebuie fructificate, iar dezbaterea acestora este necesară și binevenită.

Deputat Romeo Lungu
Particip astăzi la o conferință importantă pentru #ViitorulEuropei, în contextul necesității identificării unei . În vederea redresării post-pandemice, din zonele montane poate aduce, deopotrivă, beneficii social-economice, dezvoltarea infrastructurii, a serviciilor, dar și îmbunătățirea relațiilor interculturale.
Și #Buzăul are un pe care îl poate exploata din acest punct de vedere. Pentru asta, este important să conștientizăm oportunitățile și să aducem la aceeași masă autoritățile locale, producătorii, comercianții și turiștii doritori de experiențe noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings