POVESTILE DE ALTADATA

Săptămâna 13 – 19.05.2019 este sărbătorită în întreaga țară, de către organizațiile și instituțiile publice care implică voluntarii în serviciile pe care le oferă comunităților, drept Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV).

În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, Consiliul Județean Buzău a luat inițiativa de a implementa, împreună cu Liceul de Arte ”Margareta Sterian” Buzău și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, o serie de activități, în vederea promovării dezvoltării durabile în comunitatea locală, prin proiectul Poveștile de altădată”.

În cadrul acestui proiect, se vor desfășura următoarele acțiuni:

  1. Amenajarea de către elevii Liceului de Arte ”Margareta Sterian” Buzău, împreună cu profesorii lor coordonatori, a unor spații interioare la:

– Complexul de Servicii pentru Copilul cu Dizabilități Buzău: Centrul rezidențial ”Floarea-Soarelui” și ”Floare de Colț”;

– Serviciul Module rezidențiale de tip familial: Apartamentul ”Liceenii”.

  1. Susținerea unui spectacol artistic, intitulat “Împreună”, la sala de festivități a Consiliului Județean Buzău, în data de 17.05.2019, între orele 1200-1400, în care elevii Liceului de Arte ”Margareta Sterian” Buzău vor desfășura următoarele activități artistice:
  • dans clasic,
  • piesă de teatru,
  • concert muzică clasică (muzica instrumentală susținută de orchestrele liceului);
  • muzică ușoară;
  • muzică tradițională;
  • intrepretare modernă a unor piese muzicale de către corul liceului;
  • muzică de film și de desene animate (asigurată și prin instrumente).

”Împreună cu partenerii noștri, vom aduce în spații care aparțin Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului lucrările realizate cu multă pasiune de elevii Liceului de Arte ”Margareta Sterian”, care vor organiza și un spectacol de muzică clasică în Sala Mare a Consiliul Județean Buzău. Liceul de Arte ”Margareta Sterian„ este un partener important al Consiliului Județean Buzău, care ne sprijină în organizarea tuturor evenimentelor culturale.”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Raportat la volumul și complexitatea lucrărilor de pictură, care vor decora spațiile interioare ale locațiilor menționate, activitatea de voluntariat va continua și după încheierea SNV, respectiv până la data de 14.06.2019, în vederea atingerii scopului propus.

SNV este un eveniment anual inițiat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, eveniment care se află la cea de-a 18 ediție.

Acest eveniment național are loc anual, în a treia săptămână a lunii mai și este menit să mobilizeze cât mai multe entități publice și private, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul și implicarea comunității în acțiuni de voluntariat și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

La nivelul județului Buzău, inițiativa de înscriere a evenimentului în Calendarul de activități pe anul 2019, a avut drept obiectiv principal consolidarea eforturilor de protecție și salvare a patrimoniului cultural. Rezultatul scontat al acestei acțiuni este acela de asigurare a conexiunii între voluntariat și dezvoltarea durabilă a comunității.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings