OVIDIU ANGHEL SI ADRIAN MOCANU, LA BRAT ,PE FATA, DUPA ALEGERI

NU ESTE FUMIGENA ELECTORALA. Cu o campanie relativ anemică și cu o configurație de candidaturi deja previzibilă – bazinul PSD nedisputat (decât poate de ALDE), bazinul ”anti-PSD” puternic fragmentat – rezultatele alegerilor locale sunt în mare cunoscute. PSD va fi câștigătorul acestor alegeri, în primul rând din cauza divizării electoratului adversarilor săi. Când se va trage linie vor conta cinci partide: PSD, PNL, ALDE și, pe alocuri, UDMR și PMP.

Dacă problema divizării electoratului ”anti-PSD” a fost deja tranșată înaintea alegerilor (puțin probabil să avem retrageri spectaculoase care să ducă la o consolidare), ea va rămâne la fel de aprinsă după data de 5 iunie 2016. Atunci când, de fapt, se vor negocia majoritățile în Consiliile locale și Județene.

Dupa cum se poate observa, PSRo nu se incadreaza in lista celor cinci partide. In consecinta, Mircea Geoana, conform unor intelegeri mai vechi, imediat dupa locale, se va lipi complet de PNL. Consecinta era previzibila daca punem cap la cap declaratiile facute de Mircea Geoana la jumatatea lunii februarie. “Nu creăm niciun fel de amalgam între două doctrine diferite, suntem două partide diferite. Avem un acord de colaborare parlamentară cu PNL din aprilie anul trecut. Avem o bază de colaborare și o bază de dialog… tot ce înseamnă o colaborare în ziua votului și după ziua votului este o consecință firească a acestor lucruri”.

Asadar, la Buzau, imediat dupa locale, asta insemnand de saptamana viitoare, PNL va inghiti PSRo, iar Ovidiu Anghel va trebui sa accepte ca prim subordonat pe Adrian Mocanu.  Cu tot scandalul bine regizat din perioada martisorului, relatia dintre cei doi tineri sefi de partide este una veche si trainica, iar prin acele discutii mult mediatizate nu s-a dorit altceva decat inlaturarea “popii” si a doctorului.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings