OPERATIUNE INCHEIATA CU SUCCES

Mai bine de 70 de angajati din Consiliul judetean au donat sange pentru Alexia

Impresionați de drama botoșănencei de 15 ani rănită grav în accidentul de la Pașcani,  mii de români s-au mobilizat pentru a dona sângele necesar recuperării ei. De exemplu, luni dimineață, aproximativ o sută de persoane s-au mobilizat la Centrul de Transfuzii Botoșani. Cadrele medicale de acolo au făcut eforturi uriașe pentru a recolta sânge de la cât mai multe persoane, o provocare extremă, întrucât procedura implică atât consult, completare de fișă și recoltarea propriu-zisă.

Consiliul Județean Buzău s-a alăturat Campaniei de Donare de Sânge pentru Alexia. Peste 70 de angajați ai instituției s-au prezentat marți să doneze sânge pentru Alexia în centrul de recoltare organizat în holul Sălii Mari a Consiliului Județean. Unii dintre ei au donat sânge pentru prima dată, alții în schimb au mai participat la astfel de campanii, inclusiv pentru răniții din Club Colectiv.

Campania de donare de sânge la Consiliul Județean Buzău a devenit deja tradiție. Astfel de acțiuni se desfășoară deja la sediul instituției de câțiva ani în spațiul amenajat de angajații Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău.  „Campania de Donare de Sânge de la Consiliul Județean Buzău va fi dedicată anul acesta Alexiei, fetita în vârstă de 15 ani din Botoșani, care a suferit un groaznic accident de circulație. Din fericire, medicii din cadrul Spitalului Sf. Maria din Iași au facut un miracol, au reușit replantarea ambelor brațe. Suntem și vom rămâne împlicați în tot ce înseamnă binele comunității noastre și îi încurajăm pe toți să îmbrățișeze cauza solidarității umane”, a precizat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings